Как да премахнем горчивината на краставицата? (видео)
Краставиците са изключително освежаващи, но сигурни сме, че поне веднъж сте попадали на горчива – това наистина може да развали всяка салата. Долното видео предлага решение и то е изключително просто – потъркайте краищата на краставицата и това ще намали горчивината й. Просто не е за вярване, нали?
Звучи налудничаво - почти като магическо заклинание, но зад потъркването се крие химия и идеята е да се освободи съединението кукурбитацин, което се съдържа в редица храни, включително краставица, пъпеш и тиква.
Кукурбитацин се съдържа концентрирано в краищата и стъблата на краставиците, затова често простото отстраняване на краищата ще премахне и горчивината. Но ако горчивината е налична и в останалата част на краставицата просто разтъркайте енергично основата на краставицата с нейното крайче. Това ще предизвика отделянето на пяна. Вижте как:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АРИЕС ТОАЛЕТНО МЛЯКО КРАСТАВИЦА + ВИТАМИН E 150 мл
ПИЛИНГ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С КРАСТАВИЦА 10 мл 7TH HEAVEN
АРОМА ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С КРАСТАВИЦА 75 мл
АФРОДИТА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ 45 мл
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
БИОФРЕШ ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С КРАСТАВИЦА 110 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Аз и моето семейство
- За дома и градината
- Пръскайте краставиците с домашен препарат срещу мана и други болести
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Салата от пресни краставици със сварени яйца, кашкавал и майонеза
- Рецепти за салати от маруля
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Използвайте английска сол за подхранване на чушки, домати и краставици
- Кухненски мерки
- Как да си направим естествен оцветител от червено цвекло?
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
Коментари към Как да премахнем горчивината на краставицата? (видео)