Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Microsoft построи къщи от дърво, за да насърчи креативността на своите служители

Microsoft построи къщи от дърво, за да насърчи креативността на своите служители

Microsoft построи къщи от дърво, за да насърчи креативността на своите служители - изображение

Високотехнологичните компании са известни с безбройните изисквания към своите служители, но и с щедростта и грижовността, която проявяват към подчинените си.

За да стимулират креативността и да понижат нивото на стрес, от компанията гигант Microsoft решават да "свият работно гнездо" в клоните на дърветата. Изнесените офиси представляват дървени къщи с кръгъл покрив и невероятна гледка. Две от тях вече са действащи, а третата ще бъде завършена в края на годината.

къща от дърво

Масивните постройки са оборудвани с камина, дървени сенници, закрито кафене и барбекю-ресторант – истински домашен уют. Служителите ще могат да пият кафе и да почиват насред откритите тераси. Бързо и лесно ще могат и да се „телепортират“ до заседателните зали на компанията, защото къщите се намират в Редмънд, САЩ - централата на корпорацията.

Дървените къщи са построени от Пийт Нелсън, известен в САЩ от телевизионното шоу "Treehouse Masters". Той се шегува, че колибките са със „срок на годност“ цели 20 години и ще растат заедно с дърветата.

къщи от дърво

Идеята за новото работно място се осъществява след проучване сред работещите. Те споделят, че ако им се предостави възможност, ще работят с удоволствие на открито.

къща от дърво

„Нестандартното работно място ще помогне на служителите да се фокусират върху работните си задължения и едновременно с това да бъдат в синхрон с природата. Надяваме се да бъдат щастливи и удовлетворени. За нас това е от съществено значение“, уверяват от компанията.

източник: news.com.au; uk.businessinsider.com

снимки: theverge.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съвети