Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 90 - годишна баба рисува по сградите в чешко градче

90 - годишна баба рисува по сградите в чешко градче

 90 - годишна баба рисува по сградите в чешко градче - изображение

Жителите на град Лука, Южна Моравия си имат истински художник в лицето на Агнеш Каспаркова. Благодарение на своето хоби 90 - годишната жена придава един нов облик на населеното място, като не спира да твори върху различни обществени сгради.

сграда

През целия си живот тя се труди неуморно на полето като селскостопански работник, но преди няколко години открива новото си хоби – рисуването.

сграда

И ако си мислите, че тя създава шедьоври върху бялото платно, то жестоко се лъжете. Агнеш твори директно върху белите стени на сградите. Въоръжена с четка и боя тя създава един нов свят.

сграда

Използвайки ярка синя боя и малка четка, тя рисува сложни флорални мотиви, вдъхновени от традиционните моравски произведения. Въпреки успехите и признанията сред местните, тя остава скромна: "За мен рисуването е истинско удоволствие. Стремя се да направя улиците на Лука по-приветливи за моите съграждани. Поради тази причина използвам в рисунките си традиционни мотиви, които са характерни за местността", споделя възрастната жена.

възрастна жена, която рисува

Любимата сграда на баба Агнеш е параклиса на местната църква. Там тя дава истинска свобода на креативността си и създава уникални красоти.

сграда

Историята на баба Агнеш ни показва за пореден път, че възрастта наистина е просто число, особено когато става дума за развиване на творческото въображение.

източник: boredpanda.com

по статията работи: Илияна Стоянова

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиХранене при...