Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 9 удивителни жени, които променят света – част 1

9 удивителни жени, които променят света – част 1

9 удивителни жени, които променят света – част 1 - изображение

Има много жени по света, които заслужават признание за невероятната им работа. Те оставят своя отпечатък в бъдещето и променят социалните мнения и стереотипи. В днешно време бизнес дамите вече представляват повече от 1/3 от всички хора, ангажирани с предприемаческа дейност. Тази статистика се увеличава с всеки изминал ден.

Представяме ви 9 удивителни жени, които променят света и доказват, че силата и амбицията на жената е неизчерпаема.

Малала Юсафзаи: Борец за образованието на жените и децата

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Kailash and Malala at rehearsal for tomorrow's #NobelPeacePrize ceremony in Oslo, Norway. You can join the live coverage tomorrow at www.malala.org. Tag friends to invite them to join as well.

Публикация, споделена от Malala Fund (@malalafund) наДек 9, 2014 в 1:15 PST

Изключителната Малала Юсафзаи е 21-годишно момиче от Пакистан, което е направило много, за да промени този свят към по-добро. В тази млада възраст бившият пакистански премиер Шахид Кхакан Аббаси я нарича "най-видният гражданин на страната". Тя се бори за правата и образованието на жените и децата.
Малала е най-младият лауреат на Нобелова награда. Тя е автор и на две книги, а организацията й "премахва бариерите, които пречат на повече от 130 милиона момичета по света да ходят на училище".

Джейн Гудол: "Жената, която даде ново значение на думата "човек"

 

Джейн Гудол една от най-великите жени в съвременния свят. Тя е природозащитник, който провежда изследователска работа с шимпанзетата и прави революция в разбирането ни за естествения свят. Гудол по същество "предефинира човека" и открива нов подход към поведението на животните.

Когато е на 26 години Джейн заминава на първата си изследователска експедиция, за да изучава шимпанзетата. Малко по малко тя печели обичта на животните, и не след дълго името и се споменава във всички медии. Причината: тя прави откритието, че шимпанзетата са високоинтелигентни и социални животни, които използват оръдия на труда, за да събират храна.

Сабрина Пастерски: "Новият Айнщайн"

Сабрина Пастерски

Сабрина Пастерски е невероятен 25-годишен учен физик – най-известният в САЩ. Списание "Форбс" я нарича "новият Алберт Айнщайн".

Когато гледате това момиче, просто не можете да повярвате, че жени като нея съществуват. Тя не е просто красива и умна, а е истински гений. Когато е на 10 години Пастерски се учи да пилотира, провокирана от неин учител. Между 12 и 14 годишна възраст Сабрина изобретява собствен самолет - "Зенит", който струва около 36 000 долара. Тя документира целия процес, а след това публикува поредица от видеа в Ютюб.
На 16-годишна възраст Сабрина лети с нейния самолет над езерото в Масачузетс. За крехката си възраст Пастерски е носител на всички важни международни награди, а нейните трудове привличат вниманието и на великия Стивън Хокинг.

Мелинда Гейтс: "Жената с глас по дефиниция е силна жена"

 

Списание "Форбс" нарича Мелинда Гейтс "най-могъщата дама във филантропската дейност". Щедра, мила, красива – това са качествата, които описват най-добре съпругата на Бил Гейтс. Можете ли да си представите, че в нейната частна благотворителна фондация има 40 млрд. долара? Тази жена не е просто филантроп и бизнес дама, а страстен защитник на жените и момичетата.

През 2016 г. Гейтс обяви новата си мисия – да насърчи все повече дами да са грамотни по отношение на технологиите. "За мен технологичната индустрия е едно от най-добрите места за работа в момента. Ако работя отново, бих се занимавала с нещо в областта на биологията или технологията или комбинация от двете".

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиНовиниЛюбопитноТестовеСпортСоциални грижиПсихологияХранене при...Алт. медицинаПатологияФизиологияИсторияАнкетиОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиДиетиРецептиЛеченияСпециалистиБотаника