Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 9 тайни, които служителите в киното няма да ви разкрият

9 тайни, които служителите в киното няма да ви разкрият

9 тайни, които служителите в киното няма да ви разкрият - изображение

Ние всички обичаме да гледаме филми на голям екран. Но, нека си кажем истината. Много от нещата в киносалоните изглеждат доста странни. Например, фактът, че пуканките могат да бъдат толкова скъпи, колкото и билетът ви и още много други неща. Ние решихме да проведем разследване. Представяме ви 9 тайни, които служителите в киносалоните крият от вас. Ще се изненадате!

Служителите не почистват добре залите поради краткото време преди следващата прожекция

седалки

Забелязали ли сте някога, че подовите настилки са лепкави и доста мръсни, въпреки че служителите почистват залите след всяка прожекция? Истината е, че те имат много малко време преди да започне следващия филм. През кратките минути те почистват пода, но обикновено го правят бързо и небрежно. Подовете се измиват със специален разтвор през нощта.

По-лесно е служителите да вземат боклука, ако го поставите на седалката, а не под нея

седалка

Разбира се, най-добрият вариант е да го изхвърлите сами. Но ако сте решили да не го правите ви съветваме да го поставите на седалката си, а не под нея. По този начин ще улесните работата на служителите, които ще почистят, след като приключи филма.

Силните звуци в киното могат да бъдат опасни за слуха ви

киносалон


Въпреки факта, че стандартите за аудио системите и изискванията за ниво на звука съществуват, някои киносалони ги регулират. Препоръчваме ви да избягвате екшън филми с много бомбардировки и бойни сцени, по време на които звукът надхвърля обичайното ниво.

Цените на пуканки са несправедливо надценени

пуканки

Според няколко източника на данни, 300гр. пуканки струват повече от пържола със същото тегло. Цените за тази любима филмова храна са толкова скъпи, че вместо това ще ви излезе по-евтино ако отидете в някой добър ресторант.

В САЩ голяма кошница за пуканки струва средно $ 8, докато тя се доставя на киносалона само за 1 долар ... същата цена, която ще платите в магазина за хранителни стоки.

До 1981 г. в седалките не е имало поставка за чаши

седалки

Интересното е, че поставките с чаши са изобретени едва през 1981 г., около 60 години след откриването на първия киносалон с климатик в САЩ.
Между другото, пуканките започват да се асоциират с гледане на филми в САЩ по времето на Втората световна война, когато недостигът на захар принуждава собствениците на киносалоните да спрат да продават бонбони.

Защо пуканките миришат толкова добре?

пуканки

Има няколко причини, поради които не можем да устоим на привлекателната миризма на пуканки. Първо, киносалоните имат свои тайни рецепти, които помагат за създаването на невероятен аромат. Например, някои добавят смес от кокос и канола ( рапично олио) . На второ място ... добре, винаги има хранителни добавки.

В някои кина веднъж седмично, служителите, имат право да гонят любовна двойка от киносалона

двойка


Тези, които обичат да се гушкат, натискат и целуват и създават дискомфорт на околните трябва да знаят, че в повечето киносалони имат фотоапарати, които ви улавят в действие. Първоначално може и да ви направят забележка, но впоследствие служителите имат право да ви помолят да напуснете. Най-доброто решение е да се прегръщате пред телевизора вкъщи.

Комбинираните пакети ( пуканки и напитка) няма да ви спестят пари

комбинирани пакети

 Комбинираните пакети, които се състоят от пуканки, сода и други храни всъщност няма да ви спестят пари. Ако добавите цените на всички компоненти на сделката поотделно и сравните с комбинираната цена, ползата не е толкова голяма. Ще спестите много повече, ако просто намалите размера на поръчката си.

Пуканките не винаги са пресни

пуканки


Повечето работници в киното признават, че едно от най-хубавите качества на пуканките е, че те не се развалят бързо. Ако пуканки не се продават, през нощта, работниците опаковат остатъците и ги съхраняват в пластмасови торбички. На следващата сутрин ще ги позатоплят и ще ги продадат отново.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноРецептиБотаника