Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 9 събития, които трябва да преживеете с партньора си преди да се установите - 2 част

9 събития, които трябва да преживеете с партньора си преди да се установите - 2 част

9 събития, които трябва да преживеете с партньора си преди да се установите - 2 част - изображение

Може да мислите, че сте намерили единствения, но преди да започнете да планирате сватбата си има някои житейски преживявания, които ще ви помогнат да укрепите (или прекратите) връзката си. Всяко от тези неща е индикатор за това как се справяте със стреса заедно с партньора си.

Признак за трайността на отношенията е как празнувате постиженията на партньора си.

Изследване на Чикагския университет от 2013 г. показва, че когато жените започнат да печелят повече пари от съпрузите си, процентът на разводи се увеличава. Подобна корелация се свързва с наличието на типични полови стереотипи относно социалните роли. При крехките връзки постиженията, особено професионалните, могат да предизвикат гняв или ревност. Ако партньорът ви е щастлив относно вашето повишение и чувството за успех е споделено, много е вероятно той да е вашият човек.

Предложение за работа, което изисква преместване в друг град, е още по-голям показател за трайно щастие. Връзките от разстояние са познати като особено трудни, тъй като дистанцията поражда напрежение в комуникацията. От друга страна, според някои разстоянието може да задълбочи чувствата ви един към друг. Начините, по които планирате бъдещето си през този период пораждат чувство на стабилност. Проучване на "Queen's University" от 2014 г. върху връзките от разстояние показва, че когато двойките действат като екип, вероятността за споделено бъдеще се увеличава.

Двойка

Усещането за стабилност е изключително важно и при проблеми със здравето. Да споделяте живота си с някого означава да имате до себе си човек, на когото можете да разчитате, когато нещата станат трудни. Едно от най-стресиращите събития за връзката ви може да бъде болест, независимо дали става въпрос за вас или партньора ви. Да сте в състояние да се справите със страха и несигурността, като същевременно осигурите усещане на комфорт, подкрепа и любов на приятеля си, е от изключително значение за връзката ви.

И накрая – трябва да пътувате с партньора си. Да се изгубите в чужда страна, да изпитате неща, които ще ви причинят неудобство и да разширите хоризонта си. Пътуването заедно може да ви сближи с партньора ви, ако не – да ви разкрие основните слабости в отношенията ви.

Например, как преодолявате заедно малките спънки като загубен багаж, говори много за способностите ви да се справяте с по-големите препятствия в бъдеще. Ако знаете, че можете да разчитате на партньора си и да останете един до друг след тези преживявания, това е знак, че връзката ви може да се справи с всичко, което животът й поднесе.

Вижте първата част на статията тук.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноНовиниСоциални грижиПсихологияЗдравни съветиХранене при...СнимкиАлт. медицинаСпортБотаникаЛеченияТестовеВидеоИнтервюта