Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 9 полезни навика за красота

9 полезни навика за красота

9 полезни навика за красота - изображение

Красотата не е само въпрос на гени. Начинът, по който изглеждаме, зависи и от нашите навици – едни пият чаша вода сутрин, докато други никога не пропускат нито един етап от системните грижи, които полагат за кожата си. Всички тези действия и ритуали за красота определено оказват положителен ефект как ще изглеждате в бъдеще.

Представяме ви 10 полезни навика за красота. Заслужава си да ги прочетете!

Дръжте краката си над главата

упражнения

Повдигнете краката си и ги подпрете на стената, докато говорите по телефона или легнете с маска на лицето си. Този прост навик ще ви помогне да избегнете варикозни вени в бъдеще. Тази позиция помага на кръвта от краката ви да стигне до тялото, без да преодолява силата на гравитацията. Това ще даде на вашите вени почивка и ще повлияе благоприятно.

Използвайте SPF през цялата година

слънцезащита

Колкото и странно да звучи, прилагането на слънцезащитно покритие върху кожата през всеки сезон е наистина полезен навик. Слънчевата радиация засяга кожата ни дори през зимата и есента. Изследванията показват, че хората, които използват SPF крем през цялата година, остаряват 24% по-бавно от тези, които не го правят. Ето защо е препоръчително да носите слънчеви очила през слънчеви зимни и есенни дни.

Грижи за кожата на шията

грижи за кожата на шията

Кожата на врата е толкова тънка и уязвима, колкото и на клепачите. Много често това показва първите признаци на стареене. Тези, които обичат да четат в хоризонтална позиция или спят на високи възглавници, често имат бръчки на шията, които могат да се появят още преди 30-годишна възраст. Важно е винаги да хидратирате и подхранвате тази зона ежедневно.

Бутилка вода

бутилка вода

Повечето от нас знаят как потреблението на вода на дневна база засяга нашето тяло. Но не всички успяват да го превърнат в постоянен навик. Купете си хубава бутилка за многократна употреба и винаги я дръжте в чантата си. Първо, този моден аксесоар ще спаси земята от изобилието от пластмаса. На второ място, тя ще служи като перфектно напомняне за охлаждане на вашата жажда.

Калъфки за възглавници от сатен или коприна

калъфки за възглавници

Много малко хора имат сияйно лице, когато се събудят. Обикновено ситуацията е точно обратната. Постоянният допир на лицето ви с възглавницата през нощта може да доведе до появата на бръчки.

Много е важно да смените обикновената калъфка с коприна или сатен. Гарантираме, че вашето отражение в огледалото ще ви хареса повече. Хлъзгавата повърхност ще намали триенето и ще направи лицето и косата ви много по-свежи.

Следвайте правилото 2/30

правило 2/30

Хората, които гледат телевизия повече от 2 часа на ден, са склонни да консумират по-често вредна джънк храна. Ограничете гледането на телевизия и след това направете няколко упражнения за половин час.  Този навик ще ви помогне да избегнете натрупването на наднормено тегло. Освен това, вероятно ще имате повече време, за да се насладите на хобитата си!

Използвайте конци и вода за уста

конци и вода за уста

В училище ни учат, че трябва да си мием зъбите два пъти на ден. Но това не е достатъчно, за да запазите зъбите си здрави и да направите вашата усмивка бяла. Това е като измиване на съдовете само сутрин и преди да заспите. Използвайте конци и вода за уста всеки път, когато ядете. Това значително ще намали плаката, особено ако искате да пиете чай или кафе и искате да ходите на зъболекар по-рядко.

Задръжте смартфона на нивото на очите

смартфон на нивото на очите

Пластичните хирурзи отбелязват, че през последното десетилетие проблемът с увиснали брадички и бръчки по шията е станал често срещан при жените на възраст под 40 години. Положението отгоре-надолу на главата, когато гледаме смартфон, засяга мускулите и кожата в областта на врата, отрицателно. Ето защо в крайна сметка имаме странни кръгове по шията, както и двойна брадичка. Навикът да държите книга или смартфон на нивото на очите помага за преждевременната поява на бръчки. 

Говорете по телефона със слушалки

говорете по телефона със слушалки

Задържането на смартфон от лицето е най-доброто, което можете да направите, за да защитите кожата си. Изследванията показват, че екранът за смартфони има 18 пъти повече бактерии, отколкото флаш дръжката на тоалетна в обществена баня. Друг добър навик може да бъде почистване на екрана с антибактериални кърпи на дневна база.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...СпортАлт. медицинаБотаника