Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 9 неща,които се случват с тялото ни, когато стоим пред телефона по цял ден - част 2

9 неща,които се случват с тялото ни, когато стоим пред телефона по цял ден - част 2

9 неща,които се случват с тялото ни, когато стоим пред телефона по цял ден - част 2 - изображение

Депресия

депресия


Това, което много хора не осъзнават е, че се опитват да задоволят самоуважението си с постоянни харесвания под формата на лайкове. Пристрастяването към телефона може да има отрицателно въздействие върху самочувствието. Това ни позволява да се крием зад екрани и да представим живота, който искаме другите да мислят, че имате. Често виждате снимки от различни почивки на приятели и непознати в социалните мрежи, които се забавляват. Това неименуемо води до сравнения „ Защо другите се забавляват и ходят на почивки, а аз нямам пари и работя. Преди да си помислите нещо подобно, запомнете, че в действителност вие наистина не знаете какво се случва с живота на хората.

Халюцинации

объркване

Ако някога може да се закълнете, че чувате вибрация от задния джоб на телефона, само за да проверите и намерите 0 пропуснати повиквания и 0 известия, не се притеснявайте, не сте луди. Просто това е знак, че сте напълно пристрастени към телефона си. Скорошни проучвания със студенти установяват, че смартфоните допринасят за това голяма част от техните собственици да халюцинират.

Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

пристрастени


Да сте пристрастени към вашите мобилни телефони означава да станете масово разсеяни. "Тъй като средният човек прекарва девет часа на ден, седем дни в седмицата, като се фокусира в силно стимулиращи устройства, мозъкът му се обърква", обяснява д-р Кестис. "Например тийнейджърите са диагностицирани с т.нар. синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност , въпреки че голяма част от тях дори нямат неврологично заболяване. Това се получава, защото мозъкът им е прекалено увреден от непрекъснатото щракане в социалните мрежи, че той губи способността си да се концентрира.

Липса на сън

липса на сън


Решавате да проверите фейсбука си и инстаграм профила си преди сън, докато не поглеждате часовника и установявате, че е станало супер късно, а вие още си разглеждате. Опитвате се да заспите, но неуспешно. Защо се получава така?
"Непрекъснато гледане на телефона ви не само поддържа мозъка ви, но всъщност засяга и потиска нивата на мелатонина", споделя д-р Ерика Хорнхал. "Светлината от осветяването на телефона поддържа мозъка активен, без да ви позволява да се унесете и да успокоите тялото си преди сън.

Дайте си временна почивка от социалните мрежи

свобода


Ако наскоро сте се оказали твърде зависими от вашия смартфон, това може да е знак, че е време да си дадете почивка. "Трябва да се обучите да контролирате вашия телефон, вместо той да ви контролира," каза Кестис. За да направите това, той предлага да оставите телефона си в колата, когато ходите на вечеря или на разходка в мола. "Отначало ще ви бъде странно, защото ще почувствате, че сте изгубили част от себе си, но в крайна сметка ще свикнете с положението. Ако напълно прекъснете връзката с технологията, звучи като твърде голямо предизвикателство и не е наложително да го правите.

източник: thelist.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

4.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниПсихологияХранене при...Алт. медицинаТестовеАнкетиВидеоЛеченияНормативни актовеЗдравни проблемиОрганизации