Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 тайни функции на Android, за които 90% от потребителите не знаят

8 тайни функции на Android, за които 90% от потребителите не знаят

8 тайни функции на Android, за които 90% от потребителите не знаят - изображение

Днес всеки има смартфон. Но ако има мнозина, които пътуват по пътищата и не знаят как да използват индикатора на колата си, то можем да сме сигурни, че има още много, които не знаят много от функциите на телефона си.

Ние ще ви покажем някои функции, които хората често не знаят. Сигурни сме, че ще бъдете истински очаровани.

1. Най-лесният начин да спестите батерия

Не много хора знаят, че вашият смартфон има тапет (wallpaper), който е черен, и той ви помага да запазите батерията си. Поддържайки фона си черен, вие спирате телефона от функцията за автоматично подсилване на светлината. Въпреки че тази особеност не е достъпна за всички телефони с оперативна система Android, тя е налице в повечето на марката Samsung. Изпробвайте я сами.

2. От текст към реч

Не е нужно да четете всичко, защото имате възможност да го слушате. Всичко, което трябва да направите, е да влезете в настройките си и да активирате опцията "текст в говор". Можете практически да слушате всички видове текст на вашия телефон, включително тази статия.

3. Дистанционна функция

Има опция, с която ако загубите телефона си или го откраднат, можете просто да влезете онлайн и да го блокирате. Тази настройка ще намерите в "сигурност/security" с името "дистанционно заключване и изтриване".

4. Настройка за гости

Ако искате да услужите с телефона си на някого и въпреки това да поддържате линия на поверителност, това е вашето решение. Доста просто, просто отворете падащото меню и от иконата изберете профил на режим за гости. Можете да зададете това, което човек може да види и какво не може, през този режим.

5. Екранен увеличител

Мнозина имат слабо зрение и биха искали да увеличат екрана си. Това всъщност е доста лесно, просто отидете в настройките си и намерете опцията за увеличение под името "достъпност/ accessibility ". По този начин можете да увеличите началния си екран колкото желаете.

6. Хотспот или режим гореща точка

Нямате нужда от друго устройство, за да споделяте вашия интернет с хората около вас. Има моменти, в които достъпът до интернет ви е нужен, но Wi-Fi не е достъпен. Просто отидете във вашите настройки и включете режима "hotspot". Това ще превърне устройството ви в безжична локална мрежа.

7. Контролирайте телефона си с движение на главата

Ако живеете в студен район и ви е трудно да вадите ръцете си от ръкавиците отново и отново, за да използвате телефона си, това е приложението за вас. Има моменти, когато човек е зает и не може да използва своя телефон. Eva Facial Mouse ще ви помогне да контролирате телефона само с движенията на главата си.

8. Тайна игра

За целта вашият Android трябва да бъде Gingerbread версия 2.3. Това е подарък от Google за всички негови потребители. Той е таен и точно затова е трудно да се намери. Просто отидете на "Android версия" и натиснете отгоре няколко пъти натрапчиво. Ако направите това, една малка игра ще се отвори и точно, когато го направи, натиснете отново и ще влезете в играта. Изпробвайте го още сега!

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимки