Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Майка споделя защо позволява на децата си да играят с таблети и смартфони

Майка споделя защо позволява на децата си да играят с таблети и смартфони

Майка споделя защо позволява на децата си да играят с таблети и смартфони - изображение

"Технологии. Всяко семейство има различна гледна точка за това дали е редно или не на децата да им бъдат поверявани смартфони и таблети, особено в по-ранна възраст.

Но сериозно - от какво толкова да се притесняваме?

В нашето семейство гледаме, а откриваме баланс във всичко. Навсякъде срещам родители, които ме поглеждат осъдително, когато им кажа, че позволявам на децата си да играят с таблети. И обиждат родители, които дори са купили такива технологии на децата си.

Ето моите 4 причини, поради които позволявам на моите деца да играят с таблети и смартфони:

1. Защото сме поколение, което живее в технологично време

Технологиите се развиват толкова бързо! Децата ни трябва да разбират как работят нещата и да се изграждат спрямо тези си знания. Аз вярвам, че смартфоните и таблетите могат да помогнат за това. И двете ми деца умеят да работят както с телефони, така и с iPod, при това откакто навършиха 1 годинка. Изумена съм колко много знаят те сега.

2. Защото не е толкова лошо, колкото всеки мисли

Толкова много семейства са изплашени от това какво може да причини телевизора и таблета на децата им. Разбирам, че всяко семейство е различно и решава за себе си. Но в същото време вярвам, че тези технологии не са толкова лоши, колкото всички мислят. Децата ви гледат на технологиите по начина, по който им позволяваме да гледат на тях.

3. Защото могат да дадат огромни знания на децата ни

Това е основната причина, поради което го правя. Децата ми научиха ТОЛКОВА много и обичам да виждам, че непрекъснато се учат. Синът ми, който е с аутизъм научи фигурите, цветовете и числата на около 2 години и половина - и всичко това благодарение на едно приложение на смартфона. В началото не можеше да говори, но отново приложението му помогна да се справи съвсем сам с това.

Дъщеря ми знае страшно много за животните отново благодарение на приложение и обича музиката. Най-често търси детски видеа с музика. С тяхна помощ научи числата изключително бързо.

4. Защото е нормално да си почиваме от време на време

Родители, понякога е нормално да позволяваме на децата да играят на телефона. Понякога мама и татко искат почивка и това е нормално. Не позволявайте на вината да ви обгърне. Никой не бива да се чувства виновен, заради това, че е позволил на детето да се занимава със смартфона за 5 минути, докато мама има нужда от малко време. Всичко е нормално, стига времето, което им е разрешено, да не е прекалено много - цял ден например.

Отглеждам децата си, стараейки се да ги науча да са независими. Играят ли на таблети или смартфони? Да, играят. Но правят и други, различни неща. Децата ми обичат да играят заедно, да оцветяват и рисуват, обичат да играят в двора с приятели. Така че, технологиите нараняват ли децата ми? Не мисля."

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноНовиниСнимкиОрганизацииИнтервютаОбразованиеСоциални грижиКлинични пътекиИсторияРецептиНормативни актовеТестовеСпециалистиХранене при...СпортАлтернативна медицинаАнкетиЗаведенияМедицински изследванияЛеченияБотаника