Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 от най - фаталните жени в историята – част 2

8 от най - фаталните жени в историята – част 2

8 от най - фаталните жени в историята – част 2 - изображение

Фаталните жени  често се превръщат в главни герои на филмите. Те омайват мъжете с красотата си и тези хора на свой ред променят света в името на любовта. Но в реалния живот нещата не са толкова прости.

Необходимо е повече от външен вид да направят тези жени известни и харизматични.

Уолис Симпсън

Уолис Симпсън

"Тя е суха, корава и неженствена" – така описват англичаните Уолис Симпсън. На същото място разказват, че Уолис е потомка на американски обеднели плантатори, но има остър ум, добри маниери и весел нрав.
През 1936 г. британският крал Едуард VIII решава да абдикира от трона, за да се ожени за два пъти разведената американска актриса Уолис Симпсън. Когато се срещат, Едуард е на 36 години, а Уолис – на 35 години. Още на втората среща Едуард признава чувствата си към разведената актриса. Връзката им се развива скорострелно и двамата нямат проблем с това да се появяват заедно на публични места.

След смъртта на баща си Едуард трябва да стане крал, но той се отказва от трона, след като роднините им поставят ултиматум – любовта или трона. Уолис и Едуард живеят заедно, докато той не умира от рак през 1972 г.

Мата Хари

Мата Хари

Маргарета Гертруда Зеке позната още като Мата Хари, е стриптизьорка, куртизанка и шпионин от Първата световна война. След несполучлив брак тя се премества в Париж. Там Мата Хари започва да изпълнява източни танци и скоро става популярна звезда. Това й позволява да намери богат човек, после друг и друг. Много мъже искат да прекарат времето си с Мата Хари, а тя има възможността да избира само най-богатите и влиятелни.

По време на Първата световна война танцьорката е вербувана от германското разузнаване. По-късно тя става информатор на французите.

На 13 февруари 1917 г. в Париж френското контраразузнаване прави претърсване в хотелската ? стая и, макар да не намира убедителни доказателства, я арестува и обвинява, че работи за германците.
Присъдата е смърт чрез разстрел. През цялото време Мата Хари поддържа тезата, че е невинна и че е изпълнявала единствено заповедите на френското контраразузнаване. Разстреляна е в ранната утрин на 15 октомври 1917 година.

Кралица Виктория

кралица Виктория

По време на царуването на кралица Виктория Великобритания процъфтява и хората я обичат, но и по друга причина. Виктория постепенно намаляваше влиянието на монархията в живота на обикновените хора и тя беше пример за човек, който може да живее без лукс. Кралицата обожава съпруга си Албърт. Двамата имат 9 деца.

Айседора Дънкан

Айседора Дънкан

Айседора Дънкан е известна танцьорка, съпруга и муза на Сергей Есенин. Тя пътува из САЩ и Европа. Пристига в Руската империя през 1921 г., където й е предложена възможност да открие танцово училище и да получи помощ за финансирането. Това беше времето, когато се срещна с Есенин и той става неин съпруг. Бракът не трае дълго и през 1923 г. поетът се уморява да живее с известната танцьорка и решава да се разведе с нея, тъй като е свикнал да бъде център на внимание в своето общество.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиАлт. медицинаПатологияСоциални грижиПсихологияЛюбопитноНовиниТестовеСпортХранене при...ФизиологияИсторияАнкетиОрганизацииДиетиКлинични пътекиРецептиНормативни актовеЛеченияСпециалистиБотаника