Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 от най - фаталните жени в историята – част 1

8 от най - фаталните жени в историята – част 1

8 от най - фаталните жени в историята – част 1 - изображение

Фаталните жени често се превръщат в главни герои на филмите. Те омайват мъжете с красотата си и променят света в името на любовта. Но в реалния живот нещата не са толкова прости. Необходимо е повече от външен вид да направят тези жени известни и харизматични.

Бони Паркър

Бони Паркър

По време на Голямата депресия в САЩ двамата разбойници Бони и Клайд стават световноизвестни с това, че ограбват и убиват хора. Без да мислят за последствията от действията си, двамата изживяват своята бурна любов. Те се срещат в къщата на общ приятел.

Бони Паркър е сервитьорка, която мрази живота си, обожава писането на стихове. На 16 години от скука тя се жени за Рой Томпсън, но бракът им не вървял добре. Клайд Бароу е точният човек за нея – с него тя не скучае. Вестниците не само я наричат разбойник, но и убиец на ченгета, въпреки че никога не е доказано, че е участвала в някой от инцидентите.

През 1967 г. е пуснат филм за Бони и Клайд, който получава 2 награди "Оскар".

Лина Кавалиери

Лина Кавалиери

Лина Кавалиери е италианска оперна певица, която започва кариерата си като певица в ресторантите и я завършва на известни сцени по цял свят.

Лина Кавалиери е призната за една от най-красивите жени на всички времена. Родена е в нощта на Коледа 1874 г., близо до Рим. От момиче, което продава цветя по улиците и пее в кафе-шантан, тя се превръща в една от най-големите оперни прими на 19-и век.

Тя е първият фотомодел в света, използван за реклама. Картичките с нейните снимки са продадени във всички европейски градове. Александър Иванович Бариатински е нейната голяма любов. Той е наследник на милиони, но и зависим от родителите си. В крайна сметка двамата влюбени се разделят. След това Кавалиери се жени няколко пъти, но всичките й бракове са неуспешни. Умира през 1944 година, след избухването на бомба над дома й.

Джина Ламборджина влиза в ролята на оперната певица във филма "Най-красивата жена на света".

Барбара Радживиловна

Барбара Раджиловна

Барбара Радживиловна е полска кралица. Тя се жени за Зигзмунт II Август, който е лудо влюбен в нея. Но свекърва й Бона Сфорца я мрази. Смята се, че тя е тази, която трови Барбара, след като става кралица. След смъртта на съпругата си Зигзмунт II никога повече не разговаря с майка си.

Има една легенда, която е свързана с името на Барбара: смята се, че духът й все още се скита около замъка. Зигзмунт II е организирал духовен сеанс, за да види любимата си жена още веднъж. Барбара остава в замъка, но тя обещава на съпруга си, че той ще умре в замъка Несвиж, за да бъдат заедно. За съжаление, Зигзмунд умира в Knyszyn, а душите им са завинаги разделени.

През 1982 г. историята на полската кралица е разказана в Epitafium dla Barbary Radziwi??ówny.

 

Ан Болейн

Ан Болейн

Ан е втората съпруга на английския крал Хенри VIII. Хенри е женен, когато се запознава с младата Ан. Той веднага се влюбва в нея и тази любов от пръв поглед е толкова силна, че дори кралят се развежда - не лесен подвиг през онези времена. Във връзката си Ан и Хенри показват най-лошата страна на личността си. Тя е скандална, харчи много пари и се отдава на разгулен живот. Кралят не е глупав човек и бързо осъзнава това и продължава напред, намирайки си друга любовница, на име Джейн Сиймор. След това осъжда Ан Болейн на екзекуция за нейна изневяра.

Тъжната история на английската кралица може да се види в "Другата Болейн". Ан Болейн е изиграна от Натали Портман.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниПсихологияХранене при...ЛюбопитноСпортАлт. медицинаПатологияСоциални грижиТестовеИсторияАнкетиФизиологияОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиДиетиРецептиЛеченияСпециалистиБотаника