Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 неща, за които всички сме чували, но никога не сме виждали

8 неща, за които всички сме чували, но никога не сме виждали

8 неща, за които всички сме чували, но никога не сме виждали - изображение

Има думи или изрази, които често чуваме по новините или, когато говорим с някого. Използваме думите, но понякога не можем да ги визуализираме.

Представяме ви 8 неща, за които всички сме чували, но никога не сме виждали или имаме грешна представа за тях.

Черна кутия

черна кутия

Парадоксално, черната кутия в днешно време представлява една оранжева сфера. Има няколко версии за произхода на черната кутия:


Първите кутии са били черни и правоъгълни.


Поради тяхната мистика: съдържанието им остава тайна за повечето хора.


Първите записващи устройства се покриват с черни сажди, след самолетна катастрофа

ДНК

ДНК

Всеки е наясно с това, как всъщност изглежда ДНК? Но малко хора знаят, че могат да видят реално ДНК, без да използват микроскоп. След като се обработи молекулата с определен разтвор тя се преобразува в плетеницата, която виждате в горния десен ъгъл.

Мастодон

мастодон

Мастодонтите са били огромни космати животни с хобот и масивни бивни ( необикновени дълги зъби). Тези гиганти обитават нашата планета още преди да се появят мамутите. Приликата между мастодонтите и мамутите е поразителна.

Гибралтар

Гибралтар

Гибралтар е британска задморска територия на Великобритания в най-южната част на Пиренейския полуостров, която граничи с Испания на север.
Това е доста интересно място: с площ от само 6,8 квадратни километра, където можете да говорите английски, италиански, испански, португалски. Може да плащате в британски лири и да видите Африка отвъд Гибралтарския проток. Гибралтар е единственото място в Европа, където маймуни ( от вида маготи) живеят сред дивата природа.

Слонска опашка

слонска опашка


При споменаването на опашката на слон много от нас си представят тънък, малък и незначителен израстък, в сравнение с голямото тяло на слона. Но, истината е, че ако погледнете отблизо слонска опашка ще се изненадате. Космите и са дълги и твърди и наподобяват четка за коса. Африканците използват тези косми, за да изработват гривни и други бижута.

Голям адронен колайдер (ускорител)

ускорител

Най-голямото експериментално съоръжение в света се намира до Женева, на границата между Швейцария и Франция. Колайдерът е с дължина 27 км и наподобява тръба, в която елементарните частици се ускоряват и се сблъскват. След това те се разпадат на още по-малки частици.Той не може да се види отгоре, тъй като се намира под земята.

Биткойн

биткойн

Сигурно се чудите какво означава тази дума и с право. Напълно нормално е никога да не сте виждали биткойни, защото те са дигитална валута, която няма физически еквивалент. Компанията „Casascius Bitcoin Mint“ започва да произвежда, през 2011 год., физически биткойни. Този вид монети и дебитни карти служат за плащания, а всеки единичен биткойн съдържа адрес и таен код. Нумизматите ( хора, които колекционират монети) проявяват интерес към специфичните монети.

Лицензирани продукти на Adobe

Адобе

В случай, че някой не ги знае...

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияЛюбопитноРецепти