Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината 8 вещи във вашия дом, които ви правят нещастни

8 вещи във вашия дом, които ви правят нещастни

8 вещи във вашия дом, които ви правят нещастни - изображение

Обръщали ли сте се някога внимание на това как се чувствате, когато влезете в хола или спалнята? Сигурно ще си кажете: "Защо да си задавам подобни въпроси като това е рутинно действие?" А има ли предмети, които ви дразнят в някои от стаите? Искате ли да ги изхвърлите, защото вече не ги смятате за необходими? Може и да ви се стори странно, но се оказва, че има вещи, които ни се отразяват негативно в емоционален план.

Сувенири

чаши и чинии

Майка ви е подарила с много любов и добри намерения красива картина или сувенир за спомен, но това не означава, че трябва да пазите подобни вещи. Ние прекалено много държим на подаръците от нашите роднини. Въпреки че не харесваме наследствените вещи, изпитваме чувство на вина, когато трябва да се разделим с тях. Те причиняват негативни или тъжни мисли. Запазваме предмети, които не съвпадат с нашето чувство за стил и които наистина не ни носят радост.

Вещите на децата ви

детска рисунка

Това не са само няколко играчки на пода – това e хаос от джаджи, дрехи, аксесоари и дори произведения на изкуството. Тази суматоха кара родителите да се чувстват неспокойни, защото е толкова трудно да се почисти и да се намери място за всяка една играчка. У родителите се създава усещането, че положението излиза извън контрол – чувство, познато на много майки и бащи, около отглеждането на малките.

Книги, които вече не обичате

библиотека

"След всяка прочетена книга ни обземат силни емоции. Книгите са нашите портали, които ни отвеждат в мистични светове. Запазете само онези, които са ви помогнали, когато сте преминавали през важен момент от живота ви. Когато една книга има обратен ефект, тя може да предизвика негативни емоции.

Вашият телевизор

Ако имате навика да включвате телевизора, веднага щом се приберете вкъщи, запомнете, че прекомерният шум води до свръх стрес (и е по-голямо предизвикателство за ежедневните ви задължения), така че е по-добре да съхранявате уреда зад шкаф, за да намалите желанието си да го пускате постоянно, дори и само за фон.

Детските ви подаръци

балерина

Вие никога няма да се откажете от любимата си кукла или мече, но присъствието им може да ви направи "емоционална жертва". Тези скрити "съкровища" вече не носят старата магия, а трябва да си признаем, че и ние не сме същите. Промяната винаги предизвиква въпроси за това кои сме ние и какво искаме от живота си, за да разберем, че колекцията от кукли, която имаме още от детството, вече не е очарователна. Ето в такива моменти ние порастваме.

Неоправено легло

Прескачането на това задължение има изненадващо отрицателно въздействие върху живота ви. Организацията е ключът към справянето с ежедневните безредици (и стресови фактори). Нещо толкова просто като разхвърляната стая или легло може да ви коства излишно напрежение и нерви, когато се върнете пренатоварени от работа.

Неизползвани консумативи за хоби

кълбо прежда

Изоставените или неизползвани консумативи за хоби са форма на  т. нар. "амбициозно затрупване". Много по-лесно е да се съберат материалите, отколкото да се отдели време и усилия да се преследват. Имате килер, пълен с прежди, и си мислите, че сте плетачи, дори ако не сте докоснали игли месеци наред (или години!). Това след време може да породи у вас чувство за вина и безпокойство, тъй като е нещо, в което сте вложили пари, а не сте използвали.

Купчина стари документи

листи

Запазените поздравителни картички и кореспонденцията често представляват стари спомени, които хората се страхуват да пуснат. Големите купчини хартия могат да предизвикат безпокойство, срам и определено стрес. Изхвърлянето им може да помогне да се справите с чувствата си.

Признанието, че конкретни неща в живота ви са предизвиквали отрицателни емоции означава, че сте спечелили половината от битката. Отказването или изхвърлянето дори и на една част от тези предмети може да бъде трудно. Вие се нуждаете от пространство, за да се включите в дейностите, които обичате - да играете  с децата, да практикувате йога в спалнята си или да танцувате в хола.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниЛюбопитноИсторияСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актове