Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 7 примера, които показват, че не трябва да се предавате, колкото и да е трудно - част 1

7 примера, които показват, че не трябва да се предавате, колкото и да е трудно - част 1

7 примера, които показват, че не трябва да се предавате, колкото и да е трудно - част 1 - изображение

Понякога проблемите и неуспехите се натрупват като снежна топка. В такива моменти се чувствате отчаяни и изглежда, че няма смисъл да се опитвате. Искаме да ви помогнем и да ви кажем, че няма недостижими мечти.

Представяме ви  7 вдъхновяващи примера от живота на известни личности, които показват, че винаги трябва да следвате мечтите си, защото те се сбъдват.

Уди Алън

Уди Алън

Четирикратният носител на наградата "Оскар" Уди Алън е изключен от Нюйоркския университет , защото няколко пъти не успява да си вземе изпитите по кинематография. Той изобщо не е разстроен от този факт. Работи като музикант, драматург, комик, а към днешна дата има над 70 сценария и е режисьор на повече от 50 филма.

Урсула Бърнс

Урсула Бърнс

Урсула Бърнс започва стаж в американската компания " Xerox" през далечната 1980 г. Тя е стажант по механично инженерство. От компанията забелязват хъса и амбицията, които притежава младото момиче и я наемат като асистент в отдел “ Развитие и планиране на продукти“.
Усилията и старанието й са възнаградени 10 години по-късно. Първо Урсула е повишена във вицепрезидент и отговаря за производството и доставките, а към днешна дата е президент на компанията.

Кърнъл Сандърс

Сандърс

Първият ресторант на полковник Сандърс не може да издържи на конкуренцията и фалира. На 65-годишна възраст Сандърс се пенсионира. Той трудно преживява с малката си пенсия и решава да пътува из САЩ и да предлага вкусни пилешки крилца в заведенията. Целта му е да продаде рецепта си на собственици на заведения и да получава по 5 цента за всяко продадено пиле. Отказали са му 1,008 пъти. Въпреки това той не се отказва и продължава да вярва в уникалната рецепта на пилето си, благодарение на което KFC в крайна сметка стана известен.

Анна Уинтур

Анна Уинтур

След като работи близо половин година, Анна Уинтур е уволнена от поста на моден журналист в списанието „Harper's Bazaar“ заради несъгласие с редактора. Години по-късно Анна признава, че това събитие, вместо да я срине, я насърчава повече. Тя вярва, че ако човек е сигурен в нещо или не е съгласен с нещо трябва да се бори и да защитава своето мнение. Тя споделя: Начинът на мислене е едно от нещата, които са високо ценени в работата на всеки един човек. През 1988 година тя поема управлението на „Vogue“. Под нейно ръководство то се утвърждава като модно списание номер 1 на САЩ.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитно