Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 7 правила за щастлив живот, разкрити от Мишел Обама

7 правила за щастлив живот, разкрити от Мишел Обама

7 правила за щастлив живот, разкрити от Мишел Обама - изображение

Мемоарът на Мишел Обама, наречен Becoming, официално е обявен за най-продаваната книга в САЩ. В тази честна и интимна книга Мишел разказва историята за живота си - ранното си детство, което прекарва заедно със семейството си в Чикаго, както й животът и на първа дама на САЩ. Тя споделя тъжните и щастливи спомени, страховете и съмненията, несгодите по пътя и решенията, които й помагат да остане силна и успешна, въпреки препятствията.

Представяме ви 7 правила за щастлив живот, разкрити от Мишел Обама.

Приемете неуспехите си като възможност за обучение

През 2016 г. Мишел Обама участва в международна дискусия за достъпа на момичетата до образование. В речта си тя насърчава младите студенти да се подкрепят един друг и да не се страхуват от провал. "Единственият начин да успееш в живота си и единственият начин да се учиш е да не успееш. Това не е провал, това правиш, след като се провалиш. Важно е да преборите страха от провал, веднага щом се появи. Неуспехът е чувство, дълго преди да се превърне в реален резултат. Това е уязвимостта, която поражда със съмнение за себе си и след това  ескалира, често умишлено, от страх ".

Никога не разглеждайте предизвикателствата като недостатък

В мемоарите си тя пише: "Бях работещ чернокож студент във фантастичен, предимно бял колеж. Аз бях единствената жена, единствената афроамериканка във всяка стая.

 Обама разкрива, че дълго се е борила с предразсъдъците. Съветникът по ориентиране в Принстън й казва: "Не съм сигурен, че ти си подходяща за този университет", без дори да пита Мишел някакви въпроси и дори не се опитва да разбере коя е тя.

"Никога не трябва да разглеждате вашите предизвикателства като недостатък. Вместо това е важно да разберете, че вашият опит и преодоляване на бедността всъщност са едно от вашите най-големи предимства. И аз знам това, защото съм го преживяла."

Знайте собствената си стойност и не се извинявайте за това което сте

Тъжно е, но все още живеем в свят, в който размерът на нашата банкова сметка, социалният фон, цветът на кожата и други физически черти често определят нашето отношение към нас. Съветите на г-жа Обама за това са винаги да казвате на себе си: "Това не е за мен, това е за човека, който казва или пише това".

Задайте нови цели и преброявайте вашите победи

В мемоарите си Мишел говори за целите, които си е поставила в различни периоди от живота. Това е широк спектър от цели, от тези, които тя определи от училищната класна стая до тези, които тя и Барак мислят, когато президентският му мандат приключи. 

Планирайте живота си и отговаряйте за това, което се случва в него

Планирането е от съществено значение. Това е истината, която Мишел учи от семейството си. "Израствайки в общност от работническа класа и с родител с увреждания, научих, че планирането и бдителността са много важни."

Забавлявайте се по време на трудни времена

Г-жа Обама знае колко е важно да останеш  с вдигната глава, когато животът стане труден. "Забавлението и смехът ви дават възможност да преодолеете всички препятствия по пътя и да развеселите онези около вас".

"Знаех от опит, че дори и в трудни времена, може би особено по време на тежки времена, все още е добре да се смея. В името на децата, по-специално, трябва да намерите начини да се забавлявате. "

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСнимкиЛюбопитноНовиниАнкетиИсторияДиетиСоциални грижиСъставкиЛеченияХранене при...