Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото 7 личностни черти, които хората не одобряват

7 личностни черти, които хората не одобряват

7 личностни черти, които хората не одобряват - изображение

Абсолютно нормално е някой да не ви харесва. Хората винаги са били подозрителни към непознати само за да оцелеят в този свят. Днес оцеляването вече не е проблем, но има няколко души, които дразнят без видима причина. И така, какво не е наред при тях?

Ето някои досадни черти и навици, които хората не одобряват

Прекомерен алтруизъм

Добротата е функция, която всички ние оценяваме. Но понякога хората са твърде добри и жертвени и дразнят другите. Ако винаги сте готови да помогнете , хората ще изпитат съмнения във вашата безкористност.

Проучванията показват, че хората мразят прекомерната безкористност и егоизъм. Това не се случва, защото те са неблагодарни. Работата е в това, че безкористната доброта предизвиква много въпроси: "Какво искат?" или "За какво мислят?" Нещо повече, никой не иска да изглежда "по-лошо" и по-малко самоотвержен в сравнение с някой, който е наистина алтруистичен.

Неграмотност

Хората, които допускат правописни грешки, не се славят като надеждни. Може да сте добър, любезен човек в реалния живот, но няколко грешки в граматиката ви в имейлите вероятно ще повлияят на отношението на хората към вас.

Що се отнася до онези хора, които преценяват другите по грешките в техните текстове, учените казват, че сте способни да разберете дали човек е интроверт или екстроверт по реакцията му към грешки.

Неграмотността често дразни интровертите (които не обичат да общуват много и им е трудно да изградят социални отношения). Ако не обръщате внимание на грешките, вероятно сте екстроверт.

Звезди от социалните медии

Публикациите в социалните медии говорят много на потенциалните работодатели и други хора за дадено лице. Социолозите и психолозите решават да проучат този проблем и споделят кои са показателите, които биха могли да развалят репутацията ви.

Твърде много снимки. Има хора, чието хранене се превръща в доклад за храна на стената(милиони снимки на всяко блюдо от различни ъгли и т.н.). Тези хора се третират с подозрение.

Твърде много "приятели". Като правило хората не се доверяват на тези, които имат хиляди приятели и последователи. Те могат да мислят, че славата на социалните медии е единственото нещо, което интересува този човек. Учените установяват, че приемливо е човек да има около 338 онлайн приятели.

Изглеждате прекалено щастливи

Вярваме, че усмивката може да донесе само положителни емоции. Но изглежда, че хората, чиито усмивки са твърде широки, дразнят околните.

Ето какво казват психолозите: Прекомерното щастие и блаженство причиняват неприязън. Хората, които са твърде щастливи и доволни (без основателна причина) изглеждат наивни и дори невежи.

Освен това, ако сте винаги позитивни и весели, винаги можете да получите най-неприятните задачи. Тъй като хората ще мислят, че не сте достатъчно умни, за да прецените трудността на задачите, които ви се възлагат.

Трудни имена за запомняне

Понякога не трябва да правим нищо, за да предизвикаме раздразнение у хората: нашето име го прави вместо нас. Според 5 проучвания, имената, които трудно се произнасят се оценяват по-малко положително от лесни за произнасяне имена. Така че хората с прости имена често са по- успешни и уважавани.

Защо се случва това? Нашият мозък винаги се отнася с нови и необичайни неща с подозрение. Ако името изглежда твърде дълго или странно, неговият собственик става подозрителен автоматично. Разбира се, това се случва подсъзнателно.

Прекалена срамежливост

Хората не харесват онези, които винаги критикуват себе си. Докато едни се опитват да направят добро впечатление на нови приятели или работодатели, други крият своето самохвалство. По правило тези трикове не остават незабелязани. Ето един пример: Представете си, че сте попитани за слабостите си в интервю за работа.

Грешни отговори:

"Аз съм перфекционист. Не мога да спя, ако нещо трябва да се свърши и не мога да правя нищо друго".

"Работохолик съм, делничните дни и почивните дни преминават по един и същи начин – работа и пак работа. Вече не мога да си спомня как изглежда моето семейство. "

"Никой няма да повярва на тези думи. Фалшивата срамежливост също засяга репутацията на човека и му пречи да се изкачи по кариерната стълбица, защото това поведение изглежда неискрено."

За хора, които не харесват нищо и никого

Някои хора винаги критикуват всичко просто защото не могат да спрат да го правят. Просто трябва да го приемете - Гринч мрази Коледа, Скрудж презира бедните , а някои просто критикуват всичко и всички. Психолозите имат няколко теории, които обясняват този проблем:

Социално настроение. Хората с негативно диспозитивно отношение са склонни към негативна оценка на нещата и събития: те винаги ще намерят нещо, което не биха харесали. Хората с положително диспозитивно отношение винаги се опитват да гледат от светлата страна. Психолозите са сигурни, че тази нагласа е като черта на характера - наистина е трудно да промените възприятието си.
Социално безпокойство. Хората с ирационален страх да бъдат наблюдавани или преценени започват да критикуват другите, за да не се чувстват сами.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиИсторияЗдравни съветиТестовеЛюбопитноЛичности