Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 10 странности на известните личности

10 странности на известните личности

10 странности на известните личности  - изображение

Известните хора имат свои собствени странности, точно както и ние. С течение на годините митовете за тях са безброй много. Представяме ви факти за някои от най-известните личности от членове на кралски семейства до популярни личности, които са живели през 20-ти век.

Графиня Маргарета Тиролска не е най-грозната жена в света

Маргарета Тиролска

Съществува мит, според който графинята на Тирол и Горица, графиня на Люксембург (живяла през 14-ти век)е най-грозната жена в историята. Нейният портрет (както можете да видите на снимката по-горе) и прякорът служат като доказателство: Maultasch наподобява немската дума "maultasche", която буквално означава "голяма уста".

Някои изследователи обаче смятат, че maultasch всъщност не се отнася за външния вид, а за името на замък в Тирол. Що се отнася до портрета, той е нарисуван от фламандския художник Куентин Масис през 16-ти век и е предназначен да бъде карикатура. Ако погледнем другите изображения на Маргарета можем да видим доста красива жена.

Маргарет Тиролска

Но как започва митът? Маргарета принуждава съпруга си да се омъжи за 11-годишно момиче, за да я остави, за да може да се омъжи за онзи, когото тя наистина обича. Както вероятно знаете, в миналото това е било недопустимо. Маргарета не допуска в двореца първия си съпруг Йохан Хайнрих (отляво), когато се връщал от лов. Очевидно и гражданите на Тирол не го харесват и отказват да му дадат подслон. 

Маргарет Тиролска

Затова той бяга при патриарха на Аквилея, където остава за известен период от време. Маргарета се развежда с него(понеже е импотентен) и се омъжва за Лудвиг Бранденбургски. Кралицата и новият й съпруг са отлъчени от църквата и това води до множество спекулации.

Мария Антоанета строи село, където живее като обикновен човек

Мария Антоанета

Вълшебната атмосфера и стриктният етикет на Версай са изтощавали френската кралица и тя е имала желание да построи малко селище в близост до Малък Трианон ( дворец в парка във Версай) с ферма, мелница, коловоз, езерце и къща, която е по-чиста от замъка. Атмосферата напомня на Мария Антоанета за детството й, където прекарвала времето си със семейството и домашните любимци в градината. В своето село кралицата се разхождала с децата си и най-близките си приятели. След Френската революция селото е изоставено.

Впечатляващата реч на Ейбрахам Линкълн

Ейбрахам Линкълн

На 29 май 1856 г. в Блумингтън, Илинойс, Ейбрахам Линкълн произнася реч, за която се смята, че е загубена, защото всички репортери буквално са били хипнотизирани от думите на тогавашния бъдещ президент и забравили да си водят записки. Сигурни сме, че Линкълн е наистина талантлив, но трябва да признаем, че историята звучи доста странно. Има и друга теория, която твърди, че текстът е умишлено изчезнал поради страшното си осъждане на робството. Независимо от това, изгубеното слово на Линкълн оказва голямо влияние върху хората и по-късно е изграден паметник, посветен на това събитие.

Джон Браун е най-добрият приятел на кралица Виктория

Джон Браун

Кралица Виктория е изключение от правилото според традициите по онова време, защото се е омъжва за принц Алберт, мъж, в който тя действително е влюбена и продължава да обича през целия си живот. Разбира се, ненавременната му смърт е ужасна трагедия за кралицата.

И кой знае какво би се случило с нея, ако не беше подкрепата на най-добрия й приятел. Джон Браун - служител в замъка Балморал. Джон помага на Виктория да преодолее шока от смъртта на съпруга си, макар че тя никога не се възстановява напълно.

Разбира се, хората започват да пускат слухоче, че има нещо нередно във връзката им. Дори започват да наричат кралицата "г-жа Браун" Някои твърдят, че  Кралицата е поръчала да бъде погребана с портрет на съпруга си Алберт в едната ръка и портрет на нейния приятел Джон в другата. Това приятелство беше критикувано и осъждано, макар че всички писма от "кралицата до нейния слуга" са подписани "От вашата любяща майка".

Композиторът Арнолд Шьонберг и фобията му от номер 13

композитор Арнолд

Австрийският композитор Арнолд Шьонберг е изпитвал ужас от числото 13. Шьонберг е роден на 13 септември и винаги е считал това число за лоша поличба.  Арнолд дори преименува една от оперите си, така че броят на буквите да не е равен на 13.

В крайна сметка композиторът  умира на 13 юли 1951 г. Прекарва цял ден в леглото и чака смъртта да дойде. Съпругата му се опитва да го убеди да се изправи, но той отказва. Умира в 23:37 ч. изричайки "хармония".

Домашният любимец на Уинстън Чърчил

Домашният любимец на Чърчил

Министър-председателят на Обединеното кралство обожавал животните. Той имал много домашни любимци, сред които булдога Додо, пуделът Руфус и котките Нелсън и Джок. Той също е притежавал прасета, пеперуди, риби, крави, лебеди и др. Но един от най-необикновените домашни любимци, който има е лъв на име Рота. Лъвът бил изпратен в зоопарка в Лондон, където по-късно става баща на 4 лъвчета. Чърчил посещавал лъва и непрекъснато го хранел.

Стив Джобс не се къпе

Стив Джобс

Всички хора имат свои собствени странности, а известните хора не са изключение от правилото. Колегите на Стив Джобс казват, че той е на мнение, че ако яде само плодове, ще премахне цялата слуз от тялото си и не се нуждае от душ.  Но това не се случва. Дори е преместен нощна смяна, където миризмата му била  по-малко раздразнителна за колегите му.

Принцеса Даяна спира да носи Шанел след развода си по лични причини

принцеса Даяна

Дизайнерът Джейсън Брюнсън споделя, че след развода си лейди Ди отказва да носи обувки на Шанел, тъй като логото на Шанел й напомня за нейния неверен съпруг и новата му приятелка Камила Паркър Боулс. Логическите букви на Шанел, CC (първоначално за Коко Шанел) напомнят на принцесата Камила и Чарлс.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиТестовеИсторияЗдравни съветиЛюбопитноЛичности