Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината 6 досадни дейности, които затрудняват почистването у дома

6 досадни дейности, които затрудняват почистването у дома

6 досадни дейности, които затрудняват почистването у дома - изображение

За някои жени чистенето не е сред най-приятните задачи, но няма как да се избегне. Ето някои тънкости как да улесните домакинската си работа през уикенда, за да прекарате повече време с най-близките си хора.

Разберете с нас кои са 6-те досадни дейности, с които се затруднявате, докато почиствате вашия дом.

Четка за почистване на прах

четка за почистване на прах

За съжаление, въпреки че е лесен за използване, този инструмент само разпространява мръсотията от една повърхност към друга.Микрофибърната кърпа е най-добрият ви избор, защото попива цялата мръсотия.

Измиване на прозорци, когато е слънчево навън

измиване на прозорци

Разбира се, може да е по-приятно за вас да измиете прозорците си, докато навън е топло, но истината е, че не трябва да го правите . Топлината от слънцето ще спомогне само и единствено препаратът ви да изсъхне много бързо, преди да можете да почистите стъклената повърхност. Това ще доведе до допълнителна работа, за да заличите петната. Вместо това, оставете тази работа за облачен ден или когато е тъмно.

С обувки у дома

обувки

Оставянето на обувките на вратата е едно от най-умните неща, които можете да направите, за да намалите количеството прах и мръсотия, които попадат във вашия дом - което означава по-малко чистене.

Почистване на торбичките на прахосмукачката

прахосмукачка

Ако не направите тази стъпка, може да оставите мръсотията по пода, вместо да я засмучи прахосмукачката. Ако прахосмукачката ви има торбичка, сменете я след употреба.

Почистващ препарат

почистващ препарат

Преди да почистите фугите между вашите плочки, оставете почистващия препарат да престои за няколко минути. Това ще позволи всичката мръсотия, която се е натрупала между фугите да се разложи много по-добре. По този начин петната ще се премахнат много по-бързо, а вие ще улесните почистването си.

Почистване на мебели

почистване на мебели

Когато напръскате директно с препарат мебели от дърво, разпръсквате повече прах във въздуха. Почистването става по-трудно, тъй като се привлича още и още прах, който ще трябва да премахнете отново и отново. За да избегнете лепкави повърхности, напръскайте кърпата си с почистващ препарат, след което почистете върху мебелите си.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: goodhousekeeping.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияСоциални грижиАнкетиОрганизацииДиетиНормативни актове