Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 5 факта за целувката, които ще ви удивят

5 факта за целувката, които ще ви удивят

5 факта за целувката, които ще ви удивят - изображение

Целувките са полезни не само за установяване на социални контакти и за подобряване на самочувствието, но и за целия организъм. Ето някои любопитни факти за тях, които подбрахме специално за вас.

Целуването може да засили имунната ви система

Според проучване 10-секундната целувка обменя 80 милиона бактерии между вас и партньора ви. Ако идеята ви кара да искате да избягате в банята, за да измиете зъбите си, задръжте за момент. При допир на устните в тялото ни се произвеждат невропептиди, които унищожават бактериите и различните видове вируси. Едно предупреждение: Уверете се, че партньорът ви е излекуван, преди да го целунете.

болна жена

Целуването може да подобри здравето на вашите зъби

Според зъболекаря д-р Хайди Хаусауер целувката увеличава притока на слюнка. Това поддържа здрави устата, зъбите и венците, като премахва остатъците от храна. Допълнителната слюнка помага за измиване на бактериите от зъбите и намалява натрупването на плака. Някои експерти дори твърдят, че минералните йони в слюнката могат да помогнат за излекуването на малки дефекти в зъбния емайл.

зъби

Целувката може да понижи кръвното ви налягане и холестерола

Изследванията показват, че целуването намалява количеството на кортизола - хормон, свързан с увеличаването на теглото, високото кръвно налягане и високия холестерол. Въпреки че диетата и упражненията са най-добре познатите средства за борба с тези проблеми със сигурност не боли да добавите малко целувки към здравословния си режим.

Целуването може да удължи живота на мъжете и да увеличи заплатите им

Група немски лекари и психолози установяват, че мъжете, които целуват своите приятелки или съпруги всяка сутрин, живеят средно с пет години по-дълго от тези, които не го правят. Учените изтъкват и друго предимство: мъжете имат по-малък шанс да претърпят автомобилна катастрофа по пътя към работа и печелят 20-30% повече всеки месец.

жена на преглед

Стилът ви на целуване се оформя още преди да се родите

Когато целувате партньора си, накланяте ли глава наляво или надясно? Оказва се, че това решение не е съзнателно. Германският изследовател Онур Гюнюркюн, професор по психология в университета в Германия, наблюдава повече от 100 целуващи двойки на различни места в Съединените щати, Германия и Турция. Той отбелязва, че две трети от двойките накланят главите си надясно, докато се целуват - предпочитание, което вероятно произлиза още от утробата. През последните седмици на бременността и през първите шест месеца след раждането бебетата развиват един от най-ранните примери за " поведенческа асиметрия "- обръщат главите си наляво или надясно.

двойка

източник: thelist.com 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноРецепти