Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 4 интересни факта от всекидневния живот

4 интересни факта от всекидневния живот

4 интересни факта от всекидневния живот - изображение

Кой уби краля?

В стандартното френско тесте карти Попът купа е изобразен доста странно. Той е единственият крал без мустак и единственият, който сякаш се е пробол с меча в главата си. Съществуват няколко теории относно този факт. Според едната в началото Попът купа се изобразявал с бойна брадва в лявата си ръка. Но с течение на вековете производителите на карти копирали лошо един от друг изображенията и брадвата постепенно заприличала по-скоро на меч.

Според втората теория Попът купа олицетворява разстроения френски крал Шарл VII. Според разпространените схващания кралят полудял и се пробол в главата с меч, защото се страхувал, че ще бъде отровен.

Група историци предполагат, че Попът купа олицетворява Аякс, докато Дамата купа – хубавата Елена от Троя, най-красивата жена в света. Аякс е един от ухажорите й. Но когато тя му отказва, той решава да се самоубие със собствения си меч.

Гербът на Великобритания

Британските монети от един, два, пет, десет, двадесет и петдесет пенса образуват кралския герб на Великобритания, когато се подредят една до друга. Не е ли брилянтна идея?

Отвореното бурканче при козметични продукти

Малкото отворено бурканче информира потребителите колко време след отварянето на продукта е безопасно и препоръчително използването му. Този символ може да бъде видян на почти всички козметични продукти. Числото, изобразено в бурканчето обикновено означава броя на месеците, в които можете да използвате продукта, без той да ви навреди.

Короната на статуята на свободата

Всеки е виждал поне снимки на статуята на свободата. Но малко от вас знаят, че седемте шипа на короната й символизират седемте океана и седемте континента и олицетворяват универсалната концепция за свободта. И още един интересен факт: всеки шип тежи 68 кг.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиИсторияЛюбопитно