Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 4 борбени жени, които са силни и успяват да продължат напред

4 борбени жени, които са силни и успяват да продължат напред

4 борбени жени, които са силни и успяват да продължат напред - изображение

Жените често се приемат за нежни и меки същества, които трябва да бъдат заобиколени от грижи и любов. Въпреки това, когато става въпрос за преминаване през различни трудности, повечето дами показват невероятна сила на духа. Изумени сме от тези жени, които се борят за щастието си, дори когато то изглежда невъзможно. Решихме да споделим вдъхновяващите им истории с вас, за да ви докажем, че слабостта няма нищо общо с жените.

Коди Хол

Коди Хол

Това момиче преминава през 18 хирургични операции, а сега работи в хирургията.
Коди Хол, момиче от Великобритания, се ражда с тежка деформация на лицето т. нар хемангион – доброкачествен тумор, който деформира лявата част на лицето й. Лекарите казват на родителите и, че не може да и се помогне. Близките не се отказват и започват да събират средства за иновативно лечение в САЩ. Коди е само на годинка, когато претърпява първата си операция.

Коди Хол

През следващите 14 години Хол претърпява 18 операции. Въпреки всички трудности момичето живее нормално и постига значителни резултати в училище. Трудно беше малкото момиче да се справи с грозните коментари от страна на нейните съученици, но Коди никога не позволява на никого да й се смее или да и се подиграва.

Към днешна дата Коди работи в отделение за хирургия в местна болница, а през тази година се омъжва за любимия си от гимназията. Описвайки големия й ден, тя казва: "Просто искам да покажа на хората, че щастливият край е възможен".

Малала Юсафзаи

Малала Юсафзаи

Този пакистански активист по правата на човека направи възможно момичетата в ислямските държави да продължат образованието си.

Малала е родена през 1997 г. в Пакистан и към днешна дата е най-младият носител на Нобелова награда за мир в света. Момичето живее в малко градче, което се управлява от талибаните и забранява на жените да ходят на училище и да се образоват. Тя е само на 11, когато започва да пише в блог за местната станция на BBC, използвайки псевдонима Гюл Макай.

Малала

В него Малала говори за правото на достъп до образование на всяко момиче. Талибаните разкриват нейната самоличност и се опитват да я убият. Един ден, прибирайки се от училище, младото момиче е простреляно в главата (тогава е на 15 години). Но Малала оцелява и продължава личната си борба за правата на жените по света. Към днешна дата тя е студентка в университета в Оксфорд, където учи политология, икономика и философия.

Бетъни Хамилтън

Бетъни Хамилтън

 На 13-годишна възраст Бетани оцелява след атака от акула, губи ръката си, но продължава напред и към днешна дата е сърф звезда.

Бетъни

Бетани е щастлива майка и съпруга, както и световноизвестен професионален сърфист. Тя става национална шампионка и заема второ място в международно сърф състезание. Нейната история е описана в книга и филм, наречени "Тяло и душа". Със собствения си пример тя се опитва да мотивира жените по света да не се предават пред трудностите и винаги да се борят за постигането на мечтите си.

Лиз Мъри

Лиз Мъри

Нюйоркчанката Лиз Мъри е родена през 1980 година като дете на бедни, наркозависими, болни от СПИН родители. На 15 години остава бездомна, след като майка й умира, а баща й се премества в дом за временно настаняване. Започва да посещава училище много по-късно от другите деца, като през цялото време тя и сестра й са без дом. Лиз завършва само за 2 години. След това получава стипендия от New York Times за социално слаби студенти и е приета в Харвард. Напуска университета през 2003 година, за да се грижи за болния си баща, а по-късно възобновява образованието си в Колумбийския университет, за да бъде по-близо до него.

Лиз Мъри

В крайна сметка той умира от СПИН. През 2008 година се връща в Харвард и завършва психология на следващата година. Сега работи като професионален говорител за Washington Speakers. Силата, която изважда Лиз от улиците, в момента променя живота на стотици други хора, които се нуждаят от вдъхновение, за да преодолеят житейските си препятствия. През 2011 година автобиографичната й книга "Пътят ми от бездомник до Харвард" се превръща в бестселър.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниПсихологияХранене при...ЛюбопитноСпортПатологияСоциални грижиАлт. медицинаТестовеФизиологияИсторияОрганизацииАнкетиКлинични пътекиНормативни актовеРецептиДиетиЛеченияСпециалистиЗаведенияБотаника