Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 3 причини да не бъдете най-добри приятели с гаджето си

3 причини да не бъдете най-добри приятели с гаджето си

3 причини да не бъдете най-добри приятели с гаджето си - изображение

Често хората мислят, че щом са в сериозна връзка, то гаджето им автоматично става и най-добър приятел. Разбира се, че другите ти приятели също са на хоризонта, но основен център на внимание е само и единствено романтичният партньор.

Обикновено ролите на най-добър приятел и на интимен партньор са най-важни в живота на една жена. "Е, какво по-хубаво от това да ги съчетая" – мислят си повечето дами.

Тази представа за връзка, в която и двамата ще си бъдете най-добри приятели, ни се представя и по филмите. Това е някакъв мечтан идеал, за който всяко младо момиче мечтае.

Е, време е да спрете, защото това изобщо не се оказва толкова функционално, колкото си мислите.

Нищо лошо няма в това да сте добри приятели с партньора си, но това изобщо не е задължително изискване. На вас лично би ви се отразило доста ползотворно да разделите приятелството от романтичните си отношения. Така ще имате близък човек, на когото ще можете да споделите всичко, знаейки, че той няма да ви съди. Ще можете да разкажете подробно защо сте тъжни, без да му вменявате вина. Винаги ще имате човек, с когото можете да се поразсеете от домашните битовизми, да се поразведрите и да се забавлявате.

Но за да ви стане по-ясно за какво говорим, прочетете следващите 3 причини, поради които не трябва да смесвате понятията партньор и приятел.

Нуждаеш се от своето момичешко време

Най-добрите ти приятелки винаги са били насреща, когато си се нуждаела, и вероятно винаги ще бъдат. Навлизайки в нова връзка, много лесно фокуса се насочва изцяло върху партньора, а всичко останало остава на заден план.

Лошото е, че както ти се нуждаеш от тях, така и те от теб. Когато не си насреща в дълъг период от време, може да се отдалечите твърде много. И без да се усетиш, един ден просто ще искаш да обсъдиш с някого проблемния си цикъл, да идеш на пазар с женска компания, или просто да хапнете пица и да гледате някой момичешки филм, и няма да има с кого.

Това може да притесни твърде много партньора ви

Мъж да бъде най-добър приятел на момиче е изключително трудна задача за изпълнение. Да дава мнението си за тоалети и да търси най-подходящия филтър за новата й профилна снимка… А най-трудно става, когато се налага да чуе историята за "онзи скапаняк", който се е появил в живота на приятелката му преди години, само за да я съсипе.

Да натоварите един човек с функциите на романтичен партньор, приятел, основна подкрепа и пр. е твърде много. Цялата тази отговорност може да прерасне в чувство за неудовлетвореност у вас и вина, че не съумява да се справи, у мъжа. А това ще започне да дърпа връзката ви надолу.

Не е нужно гаджето ви да знае всичко

Много хора правят грешката да споделят абсолютно всичко с партньора си. Това не е нещо абсолютно нередно. Но наистина… абсолютно всичко… това би пречупило ореола на перфектно гадже, което партньорът ви си е изградил за вас.

Затова оставяйте някои от нещата, на които искате да се посмеете или поплачете, за специалното време, отделено на близките ви момичета.

Да бъдете приятели, преди интимни партньори е много важно изискване за една връзка. Но никога не загърбвайте най-добрите си приятели, заменяйки ги с гаджето си. Нито една от трите страни ще спечели нещо добро от това.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: elitedaily.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиИсторияНовини