Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 25 коментара, които не осъзнаваме, че са обидни, но могат да бъдат изключително болезнени – II част

25 коментара, които не осъзнаваме, че са обидни, но могат да бъдат изключително болезнени – II част

25 коментара, които не осъзнаваме, че са обидни, но могат да бъдат изключително болезнени – II част - изображение

КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>

13. "Ти не си дебела."

Да, да, аз съм. Моля, не се опитвайте да се предефинирате моята идентичност. Моля, не предполагайте, че да бъдеш дебел е нещо, от което трябва да се срамуваме.

14. "Нямаш нужда от лекарство. Имаш нужда от диета или промяна в начина на живот."

Не, аз имам нужда от лекарство.

Хората нямат заболявания, особено психични заболявания и хронични болкови състояния, в резултат на това, че не се стараят достатъчно или не са достатъчно умни, за да се грижат за себе си правилно. Ти не познаваш тялото ми или това, което съм изпробвал. Смяташ ли, че куркумата и рибено масло ще ме съберат, ако получа нервен срив? Не мисля така. Не ми казвай от какво имам нужда.

15. "Бременна ли си?"

Освен ако това не е факт или разговорът не отива в тази посока, никога не задавайте въпроса "бременна ли си?". Просто недейте.

16. "Не се обиждай, но... "

Просто спри. Каквото и да си на път да кажеш след това – прости не го прави.

17. "Всичките ли са от един баща?"

Вероятно не е добра идея да питате някого, който има повече от едно дете, дали децата му имат един и същи баща, освен ако не сте на тази вълна. Той може да го приеме по няколко начина. Първо, може да прозвучи сякаш изтъкваш, че е по-правилно да се създават деца с един човек. Другият вариант е да се прозвучи като "да не си лека жена?", което е проблематично. Има толкова много различни видове семейства и толкова много здравословни начини да изразиш сексуалността си. Всички те са валидни!

18. "Е, жениш се за човек от противоположния пол, значи вече не си Би."

Не. Ако бисексуална жена се омъжва за хетеросексуален мъж, това не означава, че тя вече не е бисексуална. Ако обичаш мъже и жени, защо да се ожениш за мъж означава, че вече не обичаш жени? Как точно работи това? То просто не работи.

19. "Аз съм просто домакиня."

Да речем, че си механик и говориш на друг механик, но не знаеш, че човекът, с когото говориш, също е механик. Ти казваш: "Аз съм просто механик." Ти току-що принизи себе си и този друг човек, който би могъл да бъде много горд от своята кариера. Това се отнася и за толкова много неща. Домакиня. Писател. Учител. Касиер. Медицинска сестра. Ти не си "просто" нещо. Ти си всичко.

20. "Не изглеждаш болен."

Има толкова много болести, синдроми, заболявания и състояния, които нямат явни външни симптоми. Казваш - "Не изглеждаш болен" или "Не се държиш като болен". Как точно трябва да изглежда болестта? Про съвет: Не казвайте на някого, който не изглежда болен, че няма нужда от нова близко място за паркиране, тъй като не се нуждае от него. Ти нямаш представа какво човекът чувства отвътре!

21. "Имаш толкова красиво лице."

"Имаш толкова красиво лице" обикновено е нещо, което хората казват на по-пълничките индивиди, защото не искат да правят комплимент на телата им. Можеш просто да кажеш: "Ти си красива." Да бъдеш пълен не означава, че не си красив. Докато сме на темата, не казвай, "Аз съм просто притеснен за здравето ти" в контекста, че загубата на тегло ще подобри здравето на отсрещния, освен ако не си лекар. През повечето време случаят не е такъв.

22. "Лъжеш като дърта циганка."

Това е изключително обидно и идва от идеята, че всички цигани са лъжци и измамници. Просто не го казвай!

23."Бъди мъж."


Когато кажеш на някой "да бъде мъж", това засилва идеята, че има само един правилен тип на мъжественост, и че хората, които се отклоняват от този мъжки идеал са слаби. Можете да вдъхнете сила без полови стереотипи.

24. "Усмихни се!"

Това не е отговорност на никого, особено за жените - да изглеждат щастливи или весели, за да се чувства отсрещния по-добре и приятно.

25. "Поне твоят рак не е от най-лошите."

Всеки, който се лекува от рак е малко или много ужасен от това. Просто няма такова нещо като по-добър рак! Внимавай с думите си. Взимай под внимание човекът, с когото разговаряш. Отвори ума си за чуждите преживявания. Но най-важното е – извинявай се, когато си сбъркал. Всички сме хора!

Източник: bustle.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноНовиниЗдравни съвети