Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 17 обикновени предмети от бита, които са се променили до неузнаваемост – част 1

17 обикновени предмети от бита, които са се променили до неузнаваемост – част 1

17 обикновени предмети от бита, които са се променили до неузнаваемост – част 1 - изображение

Светът се разраства все по-бързо от ден на ден. Наред с развитието, всичко се променя. С всеки изминал ден нашите ежедневни полезни джаджи се подобряват, наред с най-новите технологии. Тези предмети от бита се обновяват по отношение на форми и разширени допълнителни функции. Всичко, на което сме свидетели днес, напълно променя формата или размера си в сравнение с миналото.

Ето списък на тези изобретения, които са се променили напълно в своите размери и характеристики!

Хард диск (твърд диск)

Преди 60 години един обикновен твърд диск е представен на обществото. Той тежи повече от 14 кг. и само 5 MB възможност за съхранение. Днес дори най-евтините мобилни телефони, които са много по-леки, имат 10 пъти по-голямо място за съхранение. Освен това, лесно могат да се намерят мини карти памет по магазините с капацитет за съхранение в гигабайти. С разрастването на технологията размерът намалява.

Алармен часовник

Алармените часовници са необходимост за всеки човек от тогава до днес. Вероятно сте свидетели на огромни технологични трансформации през живота си. Днес имаме будилници с мониторинг на съня. Тези алармени часовници идват със сензорна технология, която ви събуди само по време на лекия сън.

Машина за сладолед

Любимата ни машина за сладолед е друг крайъгълен камък. Знаете, използва се за правене на малки порции сладолед. В миналото подобни десерти се приготвят с помощта на стратегии, които изискват много човешки усилия и време. Сега обаче технологията проявява милост в лицето на машини за сладолед, които работят с помощта на електроенергия.

Колело

Велосипедите са факт от началото на 19 век. Повечето по-бедни райони използват велосипеди като основен транспорт. След първия верижен модел, въведен през 1885 г., основната форма и механизъм придобива нова визия. Ето защо е много по-лесно да караме колело днес.

Хладилник

В средата на 1750 г. хладилниците започват да се произвеждат и стават достъпни до средата на 1800-те. А обикновената машина за производство на лед е изработена през 1854 г. През 1913 г. са разработени хладилници за битови нужди. Хладилниците, които виждаме днес, определено са претърпели трансформация.

Източник: tapoos.com

Снимки: Пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиПсихологияКлинични пътекиИсторияРецепти