Начало Лайфстайл За свободното време 16-те френски филма, които трябва да гледате (2 част)

16-те френски филма, които трябва да гледате (2 част)

16-те френски филма, които трябва да гледате (2 част) - изображение

Кой ще отрече, че във френското кино има за всеки по нещо? Седнете удобно, налейте си чаша от любимото питие и се насладете на прекрасния избор от 16 френски филма, които наистина не са изпускане. Ще ни благодарите после :)

 Вижте началото на статията ТУК>>>

11. "L'instinct de mort" ("Смъртоносен инстинкт") - 2008


Трилър от две части, посветен на живота и престъпленията на истинския френски гангстер Жак Месрин. Главният герой е изигран от Венсан Касел. Той, както и режисьорът на филма печелят награда Цезар.

12. "Entre les murs" ("В класната стая") - 2008


"В класната стая" проследява една учебна година, фокусирайки се върху група проблемни ученици, които са с различна етническа принадлежност, както и върху учителя, който им преподава френска литература. Филмът е както забавен, така и изключително честен - показва истинските неща от живота, заради което печели Златна палма в Кан.

13. "Être et avoir" ("Да бъдеш и да имаш") - 2002


Бавен документален филм за малко училище в централна Франция. Там не се предвижда голям успех, но спокойствието и отдадеността на учителя и невероятните малки деца дават усещане за гениалност на филма. "Да бъдеш и да имаш" е малка победа на малките наслади от детството, които за съжаление по-късно забравяме, когато пораснем.

13. "Polisse" - 2011


Един от най-добрите криминални филми за последните няколко години. Той проследява историята на мъж и жена от парижкото полицейско управление, които се занимават със защита на деца. Той ще ви остави усещането, че добрите винаги побеждават.

14. "Angel-A" ("Анжела") - 2005


Красива жена (паднал на земята ангел) помага на мъж, който иска да се самоубие. Филмът е красива история за смелостта, която ни липсва в някои моменти.

15. "Café de Flore" ("Кафе Де Флоре") - 2011


"Café de Flore" проследява историята за майка, обичаща прекалено силно детето си. Разказ за прераждането, любовта и нещата, които е неизбежно да достигнем рано или късно.

16. "La fille sur le pont" ("Момичето на моста") - 1999


Нощ в Париж. Мост. Момиче се е провиснало на моста на река Сена със сълзи в очите и неугасимо желание да се удави в мъката си. Изведнъж от нищото се появява и иска да й помогне да спаси живота си. Брилянтно изпълнение на Ванеса Паради.

 

 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниИсторияЛюбопитноСпортРецептиСоциални грижиГеографияБотаника