Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 15 прости и очевидни факти, които могат да ви бъдат полезни - част 2

15 прости и очевидни факти, които могат да ви бъдат полезни - част 2

15 прости и очевидни факти, които могат да ви бъдат полезни - част 2 - изображение

Огледалото за обратно виждане на автомобила може да премине на нощен режим

огледало

Какво мислим: Ужасно неприятно е, когато светлината на фаровете на друг автомобил, се отразява в огледалото за обратно виждане и дразни очите ви.

Реалност: Повечето коли имат ръчни огледала за обратно виждане. Ако имате такова, просто натиснете бутона в долната част на огледалото. Ъгълът на отражението ще се промени, което ще ви позволи да виждате всичко, без да сте заслепени.

Възрастните котки не трябва да пият мляко

котки

Какво мислим: Млякото е идеалната храна за котките.

Реалност: Възрастните котки изпитват непоносимост към лактозата - млечна захар. За да се усвои, котешката храносмилателна система трябва да съдържа ензима лактаза. Малките котенца произвеждат много лактаза, затова са доста толерантни към млякото. Но докато растат, нивата на производство на лактаза намаляват. За възрастните котки пиенето на мляко може да доведе до стомашно разстройство - най-често диария.

Антибиотиците са безполезни срещу грип, настинки и други вируси

антибиотик

Какво мислим: Лекарят може да ни предпише антибиотици за борба с настинки и грип.

Реалност: Антибиотиците не работят срещу вируси, защото са направени за лечение на бактериални инфекции. Вирусите са структурно различни от бактериите и имат различен генезис. Ето защо, антибиотиците са безсилни срещу грип, остри респираторни инфекции и признаци на обикновена настинка като кашлица, възпалено гърло, хрема и др.

Слушалките могат да служат като микрофон

слушалки

Какво мислим: За да направите звуков запис на обикновен компютър се нуждаете от специално оборудване.

Реалност: Ако качеството няма голямо значение за вас, може да използвате всяка двойка слушалки. Просто ги включете във входа на вашия компютър или лаптоп, натиснете запис и започнете да говорите в слушалката.

Повечето автомобили имат индикатор, който показва от коя страна се намира резервоарът за газ

индикатор

Какво мислим: Когато шофирате с взет назаем автомобил, винаги трябва да излезете от колата на бензиностанцията, за да видите от коя страна е капачката на горивото.

Реалността: По-голямата част от новите автомобили имат малък индикатор на газовата помпа на арматурното табло. До индикатора има стрелка, която сочи към страната, където е капачката на горивото.

Франкенщайн е име на учен, а не чудовище

чудовище

Какво мислим: Франкенщайн е чудовище, измислен герой, който присъства във филми и друг тип сценични продукции.

Реалността: В известния роман на Мери Шели - Франкенщайн, не се появява никъде в творбата. Чудовището е създадено от д-р Виктор Франкенщайн като вид научен експеримент, за да докаже, че електричеството е в основата на създаването на живота. Чудовището обаче оживява и избягва, преди неговият създател да го намери и следователно да му даде име.

Бонус


Таблетката "Powerball" не е топка

таблетка

Какво мислим: Таблеткара "Powerball" , която зареждаме в миялната машина е с лъскава червена топка в средата.

Реалност: Това е само с рекламна цел. Ако премахнете червеното от таблетката, ще видите, че то е вид кръгла таблетка с куполна горна част. Вероятно е много по-евтино и по-лесно да се произвежда отколкото истинска топка.

Вижте първата част ТУК

 източник: brightside.me

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноИсторияРецепти