Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 13 неосъзнати неща, които всъщност ограничават нашата свобода! – II част

13 неосъзнати неща, които всъщност ограничават нашата свобода! – II част

13 неосъзнати неща, които всъщност ограничават нашата свобода! – II част - изображение

КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>

7. За съжаление – порастването

Когато порастваме, нашите отговорности също растат, възникват различните ни притеснения и ние започваме да мислим повече. С влиянието на преживяванията, които имаме, ние губим детето в нас, губим чистия си ентусиазъм и вяра, както и нашата смелост. Чувстаме се все по-малки и влагаме по-малко, и по-малко усилията да променим нещата ...

8. Нашето его

През повече от времето, ние не можем да правим това, което искаме да правим, избягвайки това да се чувстваме по определен начин, заради нашето его. С течение на времето нашето его започва да управлява нашите връзки, нашето поведение, както и почти всичко в живота ни.

9. Модернизацията

Въпреки че модернизацията има много важни предимства, също така е вярно, че тя носи съвсем нови правила, с които трябва да се съобразяваме. Да имаме добра работа, да имаме добра кола, да носим най-стилните дрехи ...

Обществото и неговите стандарти за модерност обгръща всички нас с невидими решетки ...

10. Амбицията за успех

Въпреки че мислим, че източникът на нашите постижения е амбицията, която имаме за тях и че ние правим усилия, благодарение на това, нашите човешки емоции - такива като автономност, решителност и постоянство - са в основата на напредъка ни. В действителност, амбицията в най-добрия случай създава усещане за емоция, която е смес от отрицателни чувства като "страх, тревога, гняв," които често ни пречат да се движим напред.

11. Нашите безкрайни притеснения

Нашите притеснения ни карат да правим някои неща, тласкат ни да постигаме други, но не и да правим това, което искаме да правим, докато чувстваме неоправдан страх. Ние имаме огромни притеснения за бъдещето. "Ще успея ли да завърша университета?", "Ще бъда ли назначен след дипломирането?", "Ще получа ли повишение в работата?" ... Повечето от нашите планове за бъдещето са създадени от проблемите, които причиняват нашите опасения. С една дума, ние прекараме живота си, наред със стреса и напрежението от нашите притеснения.

12. Желанието да "притежаваме"

Всичко, което добавяме към нашия живот започва да участва в душите ни несъзнателно с течение на времето. Както гласят известните реплики от "Боен клуб":

"Нещата, които притежаваш, притежават теб. Единствено, след като изгубим всичко, сме свободни да правим всичко."

13. И разбира се, парите

Въпреки че мислим, че днешната система на живот е пряко пропорционална на свободата, всъщност парите за това, което ни ограничава най-много. Разбира се, ние трябва да изкарваме пари, за да живеем, но в същото време, е очевидно, че те отварят много врати. Въпреки това, ние прекарваме повече от половината си живот, опитвайки се да печелим пари и отлагаме нещата, които искаме да правим. Това по-често води до пристрастяване към материалните блага и се мотивираме от идеята за безкрайните притежания.

Източник: onedio.co

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСоциални грижиЛюбопитноНормативни актовеЛечения