Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 13 неосъзнати неща, които всъщност ограничават нашата свобода! – I част

13 неосъзнати неща, които всъщност ограничават нашата свобода! – I част

13 неосъзнати неща, които всъщност ограничават нашата свобода! – I част - изображение

1. Обществото

Докато се опитваме да съществуваме в общество, от което сме част като индивиди, ние трябва да спазваме правилата, които ни се налагат. Ние действаме по логиката "мнозинството знае правилното нещо", без да се притесняваме за нашите собствени мисли, просто за да не бъдем отблъснати, да не бъдем презирани и най-важното - да не бъдем сами. Ето защо ние постепенно се отдалечаваме от себе си, мислейки, като всички останали и започваме да правим същото като всички останали.

2. Нашият статус

Ние вярваме, че действаме по-свободно, когато получим по-добри позиции в живота. Ето защо се опитваме с всички сили да постигнем дадената позиция и жертваме десетки неща, за да достигнем до даден статус. По този начин, без да осъзнаваме, ние коленичим пред правила и правим неща, които обикновено мислим за погрешни. С всяка позиция, която получаваме, ние си поставяме още един етикет. Ние действаме в съответствие с ролите, които ни се дават и се опитваме усилено да отговорим на исканията.

3. Времето

Без съмнение, няма нищо, което да не бъде победено от времето. Живеем, без да знаем колко време имаме, но все пак се отказваме от сегашния момент, за да спечелим време в бъдеще. В действителност, ние прекарваме времето, в което сме млади в училищата и във фирмите, за които работим по-късно. Когато това е така, времето се превръща в едно от малкото неща, които ограничават свободата ни. Може би, защото не разполагаме с време, ние се отказваме от повечето наши мечти и най-важното - ние се отказваме от "сега".

4. Нашите връзки

Има ли някое друго нещо, което да ви кара да се чувствате толкова силни, сякаш способни да поемете целия свят в себе си, но и сякаш сте загубили всичко?

Ето защо в периода на нашите връзки, които ни карат да се чувстваме толкова силни, ние често мислим не за един, а за двама души. Просто, защото обичаме нашите партньори, ние няма да отидем някъде, ако те не го искат. Ние правим компромиси със себе си, за да не ги караме да съжаляват.

Ето защо - връзката предполага, че ние преживяваме най-добрите чувства на света, но от друга страна това ни ограничава. Трябва да признаем, че това ограничение е може би най-красивото и невинно нещо на света. И ако отсреща е правилният човек, то всичко това си струва. Така че, само защото е безплатна, не бягайте от любовта. :)

5. Трафикът

По-специално, трафикът, на който са изложени жителите на големите градове. Той е най-големият враг на нашата свобода, защото той краде нашето време, а то е едно от нашите най-ценни неща.

6. Интернет

Ние сме все по-пристрастени към интернет. Най-вече, заради безкрайните ползи и възможностите, които ни предлага и улеснява толкова много неща в живота ни. Не можем да комуникираме, не можем да получаваме информация или дори да се социализираме без интернет. Чрез нашите акаунти в социалните мрежи, ние споделяме почти всяка стъпка, която правим. Без да го осъзнаваме, ние поставяме себе си във въображаем затвор със стени, покрити с камери.

Източник: onedio.co; goodlifezen.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиНовиниЛюбопитноНормативни актовеЛечения