Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 12 любопитни факти, за които никога не сте подозирали

12 любопитни факти, за които никога не сте подозирали

12  любопитни факти, за които никога не сте подозирали - изображение

Вие живеете спокоен живот и нищо не може да ви изненада повече?  Иска ви се! Смятате ли, че знаете всичко за пингвините и пирамидите, например?

Представяме ви 12 любопитни факта, за които никога не сте чували.

Горилите си правят гнезда

горили

Те си изграждат гнезда за спане на земята или на дърветата в зависимост от местоположението им. Интересен факт: едно гнездо никога не се използва два пъти.

В рекламите се използва моторно масло вместо мед

палачинки

Освен това, сладоледът обикновено се замества с картофено пюре, за да изглежда по-привлекателен в рекламата. Вместо мляко обикновено се използва лепило, а хамбургерите са покрити с лак за обувки.


Бебешки моркови са нормални моркови, нарязани на малки парчета

моркови

Тази идея принадлежи на земеделски производител на моркови от Калифорния, който отрязал моркови като този през 1986 г. Той се опитал да реши проблема с лекото гниене или несъвършенствата по тях и неочаквано хората започнаха да обожават тези „бебешки“ моркови.

Щраусите не заравят главите си в пясъка

щрауси

Това е оптична илюзия. Когато такава голяма птица свежда главата си за храна, може да изглежда, че главата й е заровена в пясъка.

Египет не е страната с най-много пирамиди

Египет

Най много пирамиди в света има в Судан, казват учените. Общият брой пирамиди там е 255, което е два пъти повече, отколкото в Египет.

Ябълката не пада върху главата на Исак Нютон

Исак Нютон

Кралското общество в Лондон разкри оригиналния ръкопис, който описва работата на Нютон и няма доказателства за "инцидент с ябълка". Има само кратка бележка за това как ябълките винаги падат право към земята.

Олимпийски златни медали не съществуват

Последният път, когато истински златен медал е присъден на шампион, бе през 1912 г. Оттогава всички победители получават сребърни позлатени медали. Теглото на златото в медал отговаря на 1% от общото тегло.

Мишките не харесват сиренето

мишки

Ново проучване разкрива, че мишките всъщност биват привличани от неща, които са с много по-високо съдържание на захар, като зърнени култури и плодове, отколкото соленото сирене.

Октоберфест се празнува през септември

октоберфест

Най-големият фестивал на бирата в света първоначално се отбелязваше на 12 октомври 1810 г. Въпреки това, хората предпочетоха мекото време на септември, а датата на събитието бе изместена.

Дефибрилаторът не може да рестартира спираното на сърцето

дефибрилатор

Когато сърцето изпомпва неправилно или прекалено бързо за нормализиране на ритъма се използва дефибрилатор. Спряното сърце може да бъде рестартирано само чрез незабавен сърдечен масаж или CPR (кардиопулмонална реанимация).

Пингвините имат колена

пингвини

Плътните пера крият много интересен факт за тялото на тези птици – те имат колене. Краката, коленете и стъпалата са изместени назад от тялото, което позволява на пингвините да стоят изправени на сушата.

Термопластична лента се използва за пътни маркировки

термопластична ролка

Животът на полимерната пластмаса е 2-3 пъти по-дълъг от боята, поради което е най-често използван за маркиране на пътните повърхности. Освен това процесът за кандидатстване е много по-лесен.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноИстория