Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 12 гадни неща, които вашето тяло прави, без да можете да го контролирате – част 2

12 гадни неща, които вашето тяло прави, без да можете да го контролирате – част 2

12 гадни неща, които вашето тяло прави, без да можете да го контролирате – част 2 - изображение

Може би си мислите, че контролирате телесните си функции, но това е глупава приумица да смятате, че можете да уловите юздите на неудържимата карета, която представлява вашето тяло. Независимо дали сте будни или спите, има неща, които тялото ви винаги прави, а някои от тези телесни функции, които не можете да контролирате, са наистина страховити и леко отвратителни. Човешкото тяло е пулсираща, бълбукаща маса живот, която непрекъснато убива и регенерира себе си, което означава, че във всеки един момент от деня носите около една количка пълна с отпадъци в тялото си. И няма какво да направите по въпроса.

Начините, по които не можете да контролирате тялото си, не се отнасят само до всички отвратителни неща, които се случват във вашия стомах - безкрайната сага на хаоса също важи за вашия мозък. Може би си мислите, че можете да ръководите "канчето" си, но с количество произволни неврони, изстреляни в тази сива маса, която наричате "мисловна кутия", няма начин да знаете какво следва. След като прочетете за нещата в тялото си, които не можете да контролирате, няма да ви остане нищо друго, освен да се наслаждавате на факта, че то е сложна система, която постоянно се издига на ръба на унищожението. Единственият друг начин да се справите с тази информация е да тичате в нощта, крещейки в опит да откъснете плътта си - нещо, което всъщност може да поискате да направите, след като прочетете някои от тези данни. Шегуваме се! ;)

Хипнагогия

Знаете онези моменти, в които сте в леглото през нощта и се опитвате да потушите гласовете в главата си, за да можете да поспите и точно преди да се пренесете в света на сънищата, когато подскачате? Това е феноменът, известен като хипнагогия. Някои лекари вярват, че повишеният прием на кофеин може да предизвика хипнагогия, докато други твърдят, че това е архаичен еволюционен рефлекс, останал от времето, когато сме спали по дърветата. Но освен тези невероятни предположения за тази странна телесна функция, повечето от другата информация е просто едно голямо свиване на рамената.

Добрите и лошите бактерии се борят в червата ви

Тази битка в стомаха и червата ви се нарича чревна флора и е наистина отвратителна. Това е система от сложни микроби, които живеят в храносмилателния тракт и ви помагат да синтезирате витамини В и К, докато произвеждате хормони, които ви осигуряват функциониращи органи. Без всичко това няма да можете да метаболизирате неизползваните въглехидрати и ще се превърнете в една голяма човешка бъркотия. Вива ла чревната флора!

Вашата стомашна лигавица умира и се регенерира на всеки две седмици

Тялото ви постоянно умира и се врегенерерира на всеки няколко седмици, месеци и години, ето защо вие не сте дори близо до човека, който сте били, когато сте се родили. Най-отвратителното от всички регенерации, които тялото ви претърпява, е постоянното киселинно разпадане и преструктуриране на стомашната лигавица. Поради излагането на стомашна киселина, клетките в хранопровода ви се разлагат и възстановяват в продължение на една до две седмици, в зависимост от силата на стомашната киселинност.

Вашите органи могат да помирисват токсините

Чудили ли сте се някога как органите и червата ви знаят как да използват добрите вещества, които вкарвате в тялото си, и да изхвърлят токсините, които се натрупват ежедневно в у вас? Оказва се, че вашите вътрешни органи всъщност могат да помиришат токсините и всичко, свързано с тази идея е невероятно страховито. Основните органи, които подушват опасност във вашето тяло, са бъбреците, които всъщност имат рецептори за мирис, и са в състояние да различат дали трябва да направят промени в кръвното налягане. Това им позволява да изпълняват най-добре своите функции, свързани със здравето.

Неконтролируемият растеж на ноктите е страховит

Както Джери Зайнфелд би казал: "Каква е историята с ноктите?" Дали са останали малки костни щитове от времето, когато хората са били войни, които отклоняват стрелите с ръце? Дали са дребни, скучни ножове, които някога са използвали, за бавно опустошаване на плячката? Никой никога няма да разбере. Но учените знаят защо те растат толкова бързо. Скоростта им на растеж варира при различните хора, но в зависимост от вашата диета, метаболизъм и сезон, този процес може да бъде по-бавен или по-бърз. И, разбира се, с възрастта ноктите ви растат по-бавно. Тези малки зловещи рогови образувания са загадка, но те са вашата загадка и трябва да ги обичате.

Вие оставяте мъртва кожа навсякъде след себе си

Никога не сте били по-близо до идеята, че сте змия, отколкото в този момент. Докато змиите сменят кожата си толкова често, колкото е необходимо, за да се превърнат в голяма змия, хората също сменят кожата си, макар с по бавно и последователно. Без значение какво правите, тялото ви непрекъснато хвърля милиони мъртви кожни клетки всеки ден, за да направи място за по-нова, по-здрава кожа. И това е отвратително и страховито, но не можете да направите нищо, за да го спрете. Огледайте се, всичко във вашия дом, офис, библиотека, каквото и да е, е покрито с мъртви кожни клетки и никога няма да бъде наистина чисто.

Вашите клетки се делят точно в този момент и не можете да ги спрете

Затворете очите си и опитайте много усилено да спрете клетките си да се разделят. Майтап - не можете да го направите. Цял ден - 24/7/365 - клетките ви се делят и създават нови клетки като куп секси зиготи, замаяни от лимонада, но защо? Клетъчната митоза възниква, за да се гарантира, че организмите продължават да растат, а раните да зарастват. Но не мислете, че сте специални; това буквално се случва с всичко в света.

Вижте още гадни неща, които се случват в тялото ви ТУК >>>

Източник: ranker.com

Снимка: пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСпортПсихологияСнимкиЛюбопитноНовиниФизиологияРецептиИсторияКлинични пътекиКалкулаториПроизводители