Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 12 вида токсично поведение, което се наблюдава при съвременните взаимоотношения

12 вида токсично поведение, което се наблюдава при съвременните взаимоотношения

12 вида токсично поведение, което се наблюдава при съвременните взаимоотношения - изображение

Много неща се променят с развитието на технологиите, включително отношенията между хората. Понякога това може да изглежда по-лесно в миналото и затова продължаваме да чувстваме носталгия по отношение на миналите времена. За съжаление, не можем да върнем времето, но можем да изградим настоящето, за което всички мечтаем и сънуваме.

Представяме ви 12 нови правила в една връзка, които се основават на достъпна и стабилна интернет връзка и мобилни приложения.

Раздяла без сбогом

двойка

Напускането без да кажеш "сбогом" е странна съвременна концепция, която вече се е превърнала в навик на много хора. Почти всеки знае какво е когато човек, с когото общувате, бавно започва да изчезва и комуникацията ви постепенно спира. Няма скандали или кавги - връзката ви просто приключва без очевидна причина. 

Призрак

двойка

Някой просто изчезва от живота ви (обикновено в рамките на 72 часа). Най-интересното е, че това не е свързано с вашите действия. Ето защо най-доброто, което можете да направите в тази ситуация, е да не се опитвате да се свържете с "призрака" и да си дадете известно време, за да тъгувате и да продължите напред.

Криене и търсене

двойка

Много хора твърдят, че в миналото междуличностните отношения са били по-опростени. Ако имаше взаимна обич, всичко беше ясно от самото начало - никой не криеше връзките си, всички се радваха на тях. Днес хората често усложняват всичко и не могат да разберат какво се случва между тях, дори ако връзката продължава много години.

Непрекъсната заетост

мъже

Знаете, че някой ви харесва, но странно, че този човек винаги е зает и не може да отдели време за вас. Много хора следват правилото: "Бъдете непрекъснато заети, защото това е единственият начин, по който можете да привлечете интереса на хората към вас". Много често те прекаляват, като пренебрегват друг човек, за да го накарат да се почувства заинтересуван, докато пренебрегваният човек просто губи всякакво желание да допринася за връзката.

Дисперсионно поле

връзки

Това е много неприятно и обидно, когато някой ви държи в живота си "за всеки случай". На вас се дава надежда за истинска връзка до момента, в който няма други възможности. Но щом се появи този нов вариант, всичко, което остава да направите, е да изчакате до момента, в който вашият любим отново се освободи. Капанът тук е, че вашият партньор си живее, докато вие продължавате да губите времето си във режим "изчакване".

Благотворителност

двойка

Съвременният термин "breadcrumbing" се появява благодарение на комуникацията в социалните медии -някой изпраща "харесвания" и "усмивки" на човек, който му харесва. Затова ще им напомня за вас и ще ви даде надежда за възможна връзка, която всъщност никога няма да се осъществи. За съжаление такова поведение не означава нищо - човекът просто не иска да ви загуби като последовател.

Приятелска зона, версия 2.0

двойка

Friendzone е стар термин, който е заменен с термина "настройка". Това е, когато един приятел получава ролята на страничен наблюдател за всички важни събития в живота на любимия си. Идеята за "настройка" е да запазите тези чувства за себе си.

Само жертва

двойки

"Layby" е човекът, който е във връзка, но не се чувства щастлив и активно търси друг партньор. Този човек не иска да остави връзката си в момента, поради страх от самотата. След като намерят добра алтернатива на техния настоящ партньор, лицето напуска  връзката.

Драматичен клуб

двойки

Раздялата с партньора се счита за допълнителен източник на тревога. Човек непрекъснато "възкресява" емоциите, които е преживял и затова някои двойки продължават да се разпадат и да рестартират отношенията си отново и отново. 

Приятели с привилегии

двойки

"Приятели с привилегии" са тези, с които можете да преспите една нощ без никакви допълнителни задължения. Капанът е, че е почти невъзможно да спасите приятелството след такива взаимоотношения и след приключването на интимните си срещи ще загубите човека, с когото си имал толкова много общи неща.

Бързи срещи

двойки

Може би сте забелязали, че запознанствата вече не са популярни. Има няколко приложения, които ще ви намерят партньор в рамките на няколко секунди. Концепцията за съвременни срещи е в отсъствието на обич и предразсъдъци. В резултат на това човек страдащ от невероятно усещане за самота, както и разочарование както в хората, така и в самите себе си.

Страх от самота

самота

Грозната популярност на приложения за запознанства се дължи на човешкия страх от самотата. Макар че много хора не могат да изградят взаимоотношения и не разбират защо наистина се нуждаят от тях, те все още се чувстват неудовлетворени, ако наблизо няма партньор. Освен това те биха искали да имат модерен партньор, който да изпъква сред тълпата - уникалността рядко се оценява във времето на подобни профилни снимки.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиНовини