Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 11 странни изобретения, които не подозирате, че съществуват - част 2

11 странни изобретения, които не подозирате, че съществуват - част 2

11 странни  изобретения,  които не подозирате, че съществуват - част 2 - изображение

Всяка година се създават невероятни и полезни устройства, които могат да направят живота ни по-лесен и да ни спестят много време. Представяме ви 11 странни изобретения, които не подозирате, че съществуват.

Предупреждаваме ви, че няма да повярвате на очите си!

Помпа за изсмукване на отрова

помпа срещу отрова

Помпата „Sawyer“ е прост инструмент за бързо и лесно извличане на отрова от кожата ви с едно лесно движение! Ако сте ухапани от змия и не може да отидете в болницата веднага, това приспособление може да ви спаси живота. Това е полезно и при ухапване от пчела, оса, комар или паяк. Помпата премахва част от отровата и намалява възможността от сериозно отравяне.


Маска за акне „Neutrogena“

маска за акне

Тази практична маска ще ви спести директното прилагане на  класически маски върху лицето ви. Тя има LED осветление във вътрешната и част. Има различни по цвят светлини, които представляват различните функции на устройството. Например, синя светлина, която служи за борба с бактериите и червена светлина, която подпомага за намаляване на възпалението. Препоръчва се маската да се поставя всеки ден в продължение на поне един месец, поне за 10 минути.


Умна маска срещу безсъние

умна маска

Производителите на това устройство обещават да решат проблемите на тези, които не могат да заспят, изпитват тревожност, имат много проблеми или са разсеяни от някакви външни фактори. Светодиодите в маската излъчват блестяща светлина, която прилича на залеза на слънцето, когато заспивате и мека синя светлина, когато се събуждате. Уредът измерва и проследява цялостното ви здравословно състояние и жизненост с течение на времето и използва тази мярка за приспособяване на устройството, за да ви доведе до дълбока релаксация и бърз сън. Чрез невромодулирана светлинна и звукова стимулация устройството води мозъка ви чрез последователността на моделите, които присъстват в най-добрите естествени цикли на сън - поставяйки ви в дълбок и естествен сън.


Проследяващо устройство при загуба на вещи

устройство за проследяване


Всеки, който някога е губил ключове на апартамента си, вероятно е смятал, че е жалко, че те не могат да се обадят, за да ги намерят. Сега има устройство, което ви улеснява при намирането да дадени вещи. Може да се обадите от вашия смартфон и то ще ви даде точно местоположение. Джаджата може да се прикачи към всичко, независимо дали това е яка за кучета, раница и дори дистанционно за телевизор.


Умен сутиен, който диагностицира рака на гърдата в ранен етап

умен сутиен

Млад мексиканец е вдъхновен да създаде "умен" сутиен от собствената си майка, която почти загуби живота си поради неправилна диагноза. „EVA“ е оборудван със сензори, които следят температурата и теглото на гърдите. Промените в тези параметри показват, че към гърдите тече голямо количество кръв, което означава, че съдовете "подхранват" нещо друго - вероятно един от видовете рак. Събраните данни се прехвърлят в специално приложение, което може да бъде изтеглено към смартфон или компютър.

Вижте първа част на статията ТУК >>>

източник: ufunk.net; brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитноТестовеНовини