Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби 11-годишно момче рисува хиперреалистични картини, които ще ви изумят

11-годишно момче рисува хиперреалистични картини, които ще ви изумят

11-годишно момче рисува хиперреалистични картини, които ще ви изумят - изображение

Карим е роден в Нигерия в обикновено семейство. Той започва да рисува на 6-годишна възраст и оттогава това се превръща в любимото му хоби. Когато Карим е на 8 години, семейството му се мести в нова къща. В близост до сградата момчето вижда ученик от Ayowole Art Vocational Academy, който рисува. Тогава младият художник осъзнава, че трябва да влезе в академията, която ще му помогне да стане художник.

Карим показва една от картините си на професор от Академията и без съменние, експертът заключва, че момчето заслужава да влезе в учебното заведене. Така талантливият Карим започва да се занимава професионално с рисуване. 

Карим

Карим е само на 11 години но учи заедно с ученици, които са доста по-големи от него. И няма нищо изненадващо в това. Той рисува невероятни портрети, които наистина заслужават да бъдат показани в най-добрите галерии в света.

Карим

Когато погледнете неговото творчество, е трудно да осъзнаете как едно 11-годишно момче, което никога не е ходило на уроци по рисуване може да твори с такава прецизност.

Kарим рисува графити, комикси, карикатури и създава илюстрации за книги и вестници. Но най-много харесва рисуването с молив в жанра на хиперреализма. Според младия художник той черпи вдъхновение от всичко, което се случва около него, особено от семейството му.

млад и талантлив художник

"Семейството ми работи усилено, за да е спокойно, че ще имаме какво да ядем. Това наистина ме вдъхновява ", обяснява детето.

Сега семейството на момчето няма достатъчно пари, за да реализира творческите си мечти. Родителите му и неговият ментор плащат материалите за неговите рисунки, но това не е достатъчно.

Карим смята, че правителството на Нигерия трябва да помогне и да разшири правата и възможностите за по-младото поколение. Момчето смята, че правителството може да назначи специални хора да посетят дори и най-малките села в страната, за да търсят талантливи хора и да им помогнат да се развият.

Карим

Сега Карим е известен. Той има над 30 000 последователи в Instagram, но той си е същото момче, което помага на семейството си и често рисува портрети на приятелите си.

Младият художник мечтае да стане велик като Микеланджело и иска да види картините си в галерии - редом до творбите на известни художници.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети