Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 удивителни факта, които могат да променят начина, по който виждате света

10 удивителни факта, които могат да променят начина, по който виждате света

10 удивителни факта, които могат да променят начина, по който виждате света - изображение

Знаете ли, че има "златна кръв" и, че точно в този момент хората подават молба да станат граждани на космическа станция?

Представяме ви 10 от най-яките нови факти, които отново ще ви напомнят колко невероятен и страхотен е нашият свят.

Най-силният вик на света е думата "тихо"

учителка, която крещи

През 1994 г. г-ца Фланаган, учител в Белфаст, Северна Ирландия поставя световен рекорд на Гинес, когато крещи "Тихо!" - 121,7 децибела (по-силно от това, което може да чуете при всеки рок концерт). За щастие за нейните ученици тя никога не използва тайното "оръжие" в класа си. Този видеоклип обаче е заснет, за да демонстрира силата на белите й дробове.

Според Гордън Рамзи, има 5 ястия, които всеки трябва да може да готви

Гордън Рамзи

Голям бургер. Защото всеки обича добър бургер.

Здравословна закуска. Закуската е наистина важна за началото на един добър ден, затова трябва да е вкусна, здравословна и балансирана.

Яхния. Това е нещо, което трябва да можете да готвите всеки ден от седмицата.

Пилешко. Има десетки начини за приготвяне на пиле и то се комбинира много добре с различни ястия. 

Добър десерт. Да си похапвате торта, която сте направили, е много по-приятно от тази, която сте купили. Плюс това, винаги можете да изненадате приятно приятелите си.

По време на Първата световна война немските, френските и британските войски използват кухи дървета, за да шпионират своите врагове

кухи дървета

Първо, майстори правят специални скици и измервания на дърво, което расте близо до територията на врага. После правят точно копие на това дърво. През нощта екип от инженери извършва операция по изкореняване и заменя дървото с фалшиво, което е кухо. Вътре в него влиза войник, който тайно наблюдава движенията на противника.

Филмът, който ще излезе през ноември 2115

филм

Филмът, който никога няма да видим, е сниман от Робърт Родригес и Джон Малкович по поръчка на производителите на ултра-елитния коняк Луи XIII. Основните герои намират бутилката на този коняк в началото на филма.

Филмът е заключен в тежкотоварен сейф, който автоматично ще се отвори на датата на пускане на филма - след 100 години (толкова дълго време конякът ще достигне зрялост).

Поканите за премиера (изработени от метал) са изпратени до 1000 от най-влиятелните хора в света, които да ги дадат на своите потомци.

Първата космическа станция в света, Asgardia, приема заявления за бъдещо гражданство

космическа станция

Това е първата държава, която ще бъде разположена на ниска орбита на Земята, има собствен флаг, емблема, конституция и президент. Първия президент ще бъде  руският учен и бизнесмен Игор Ашурбейли. Също така е посочено, че проектът вече е напълно финансиран и е стартиран в производството.

Има причина за нашата креативност, когато сме в банята

вземане на душ

Според психолога Шели  Карсън, вземането на душ или вана е чудесна идея, ако имате нужда от творчески подход към даден проблем. Когато човек се отпусне, по време на душ, мозъкът е в т.нар. "инкубационен период". В това състояние обикновено вземаме важни решения, мислим за идеи и стигаме до интересни изводи.

43 души в света имат "златна кръв"

златна кръв

Този тип кръв се нарича "златна кръв" поради невероятната рядкост. Тази кръв може да се използва и при кръвопреливания за всеки кръвен тип, независимо от факторите на RH. Хората с Rh-null кръвна група са най-ценните кръводарители в света. Днес има само 43 души живи с този кръвен тип. Смятате ли, че можем да разгледаме този факт като нова стъпка в човешката еволюция?

В Англия има градина, пълна с опасни и отровни растения, която е отворена за посетители

отровна градина

Има огромен градински комплекс в замъка Алнуик, който е на повече от 300 години. През 2005 г. херцогинята на Нортъмбърланд Джейн Пърси добавя още красива градина с необичайни и опасни растения.

Зад големите порти има повече от 100 отровни, наркотични, забранени със закон растения от цял свят. Днес това е едно от най-посещаваните места в страната - всички туристи се наблюдават внимателно.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноИстория