Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 тайни на заведенията за бързо хранене, които персоналът няма да ви сподели

10 тайни на заведенията за бързо хранене, които персоналът няма да ви сподели

10 тайни на заведенията за бързо хранене, които персоналът няма да ви сподели - изображение

Всеки съвременен човек знае какво е бързото хранене и защо е толкова популярно. Динамиката на съвременния живот насърчава хората да ценят скоростта,удобството и наситения вкус. Забързани в ежедневието ние не осъзнаваме, че консумирането на подобен тип храна не е здравословно. Представяме ви 10 тайни на заведенията за бързо хранене, които персоналът няма да ви сподели. Съветваме ви да не прибягвате твърде често до подобен тип храна.

Най-доброто време за бързо хранене

бързо хранене


Перфектното време, за да отидете в заведение за бързо хранене, е по време на така наречените "натоварени часове" (време между 11:00 и 13:00 ч. и периода между 18:00 и 20:00 ч.). Не е лесно да получите маса, но това е времето, когато храната ще бъде прясна.

Ако искате пресни картофи, поръчайте ги без сол

пържени картофи


Френските пържени картофи се осоляват веднага след като се приготви цялата партида, а персоналът ще трябва да направи изключение, специално за вас.

Миризмата от кухнята е част от маркетинговата стратегия

миризма


Преминавайки край обектите за бързо хранене е трудно да устоите на изкусителната миризма на вкусна храна. Това се случва по някаква причина. Много ресторанти се опитват да се уверят, че миризмата достига до носовете на хората навън. Някои места оставят вратите на кухните си отворени, за да постигнат по-голям ефект и да привличат повече клиенти.

Кока - колата е по-евтина от чая, защото стимулира апетита

напитки


В местата за бързо хранене колата обикновено е по-евтина от чая. Това е така, защото собствениците се стремят хората да купуват повече кола. Невъзможно е да утолите жаждата си с любимата кока - кола (и ще я купите отново и отново). Също така въглеродният диоксид стимулира апетита.

Френските картофи съдържат 20 съставки

пържени картофи


Легендарният вкус на пържените картофи за бързо хранене се постига чрез смесване на близо 20 съставки. Картофите са основата, разбира се. Другите 18 са мазнини, добавки и подобрители на вкуса, което прави тази храна вредна, особено, когато не е приготвена в домашни условия.

Не е най-доброто решение да бъдете „ранна птица“

бързо хранене


Не ходете в заведения за бързо хранене веднага след като отворят рано сутрин. Причината: служителите почистват сутринта кухненското оборудване с агресивни химикали, които могат да останат на кухненските машини, и да отидат направо в храната ви.

Бързото хранене днес е много по - калорично от преди 30 години

храни


Днес калориите в любимите ни храни са се увеличили значително, в сравнение отпреди 30 години. Например, кашкавалът съдържа 75% повече калории в сравнение с "предшественика си" от 80-те години. Преди 20 години пържените картофи са били 2 пъти по-малко калорични. Пицата днес има 70% повече калории.

Количеството захар в млечния шейк надвишава дневната норма 2-3 пъти

млечен шейк


Млечният шейк е един от класическите продукти в заведенията за бързо хранене. Той е особено популярен през лятото. Ежедневната норма на захарта е около 30-50 грама, а в една доза млечен шейк се съдържат около 85 грама захар.

Всичко е по-вкусно, когато ядете с ръце

хранене


Знаете ли защо няма вилици и ножове в заведенията за бързо хранене? Една от причините е, че когато човек яде с ръце, той или тя получава повече удоволствие и в резултат на това яде повече.

Автоматите за безалкохолни напитки са ужасно мръсни

автомати

Тези машини в заведенията за бързо хранене са много трудни за измиване. Представете си колко бактерии, микроби и плесени се събират там. Захарната среда създава комфорт на подобен вид "обитатели".

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноРецепти