Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 10 съвета за ходене по срещи след 40 г (част 2)

10 съвета за ходене по срещи след 40 г (част 2)

10 съвета за ходене по срещи след 40 г (част 2) - изображение

Да навлезете в живота на срещите и флирта след дълго отсъствие може да се окаже сериозно предизвикателство. Имайки предвид бързо променящите се тенденциите във всичко, включително и романтиката, наистина може да се озовете в един свят, напълно непознат за зрял възрастен, който е над 40 години. 

И въпреки че хората намират любовта навсякъде и на всякаква възраст, все пак е хубаво да се подготвите психически с помощта на няколко съвета.

НЕ СИ СЪЗДАВАЙТЕ ЛЪЖЛИВИ ОЧАКВАНИЯ

Търсенето на партньор на зряла възраст е трудно най-вече, защото знаете точно от какво имате нужда. Така всеки, който се различава дори малко от предварителните ви очаквания, бива лишен от шанс. По-добре не си създавайте такива. Бъдете готови и очаквайте всичко. Така нито ще бъдете прекалено изненадани, нито пък ще се разочаровате.

По същия начин процедирайте и със себе си, особен когато сте в социалните мрежи. Не създавайте грешни впечатления за себе си. По-добре бъдете истински, за да не губите време в запознанства с хора, с които не си съвпадате.

НЕ СЪДЕТЕ ПРИБЪРЗАНО

Един от най-бързите начини за саботиране на една връзка е да започнете да съдите човека до себе си и да го сравнявате с партньори от миналото си . Често хората се притесняват, когато отиват на среща, и осъдителният ви поглед не би им помогнал да се отпуснат.

Това правило донякъде важи и за всички останали аспекти от социалния ви живот. Не гледайте на хората повърхностно, а се опитайте да ги опознаете и разберете, преди да ги съдите.

НЕ БЪДЕТЕ ТВЪРДЕ СУРОВИ СЪС СЕБЕ СИ

Когато се сравняваме с другите, когато се опитваме да се самоусъвършенстваме и да се развием, ние се превръщаме в едни доста остри критици, стараещи се да изведат максимума от себе си.
Да прилагате този принцип в любовния си живот обаче може да се окаже пагубно.

Не се съсредоточавайте в недостатъците си. Бъдете уверени.. Запомнете, че имате много какво да предложите. Възрастта, макар и да не е малка, ви е донесла много повече опит и зрелост, които са в пъти по-важни за една връзка.

БЕЗОПАСНИЯТ СЕКС Е НАЙ-ДОБРИЯТ СЕКС

Независимо от възрастта, хубаво е сексът да остава активна част от живота на всеки човек. Но това, че партньорът ви е на 40, 50 или 60, не означава, че е нямал опасни и необмислени контакти в миналото си, от които може да се е заразил с някоя болест или паразит. Винаги бъдете нащрек за подобни неща, когато започвате нова връзка, и не си позволявайте да правите рискован секс.

ЗАЩИТАВАЙТЕ ЦЕННОСТИТЕ СИ

Да започвате нов живот с нов партньор може да бъде едно много красиво и вълнуващо приключение. Но колкото и прекрасен да е този момент, той може да доведе до твърде големи промени, та дори и раздели с някои неща и хора от миналото ви.

Уважавайте достатъчно себе си, но и партньорът, с когото искате да градите бъдещето си. Намерете златната среда, в която и двамата да правите еднакви по значимост компромиси. Не е нужно никой от двамата да се лишава от нещата, които обича.

Първа част на статията прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиПсихологияНовиниЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиСпортХранене при...БотаникаЛеченияКлинични пътеки