Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 стъпки, чрез които да станете силна и успешна личност (част 2)

10 стъпки, чрез които да станете силна и успешна личност (част 2)

10 стъпки, чрез които да станете силна и успешна личност (част 2) - изображение

Животът ви поставя под различни предизвикателства почти всеки ден. Ако не сте достатъчно силни да се справяте с тях, надали ще можете да постигнете нещо истински значимо за себе си, семейството си и обществото, в което живеете.

Дали успешната личност се ражда такава, възпитава се от родителите или се учи с времето никой не може да каже със сигурност. Но ако искате да бъдете такъв тип човек, то има няколко стъпки, които може и да не са лесни за изпълнение, но ще ви помогнат да развиете себе си дотолкова, че да бъдете успешна личност за пример.

цитат

Непрестанните награди, които си позволявате, когато постигнете нещо малко, всъщност са най-големият враг на успеха. По-добре забавете радостта си за по-късно, когато сте постигнали изцяло нещата, които искате. Понякога да се радвате на малките успехи може само да провали големите.

цитат

Колкото и мотивирани и отдадени да бъдете, понякога просто нещата вървят наопаки и може да не успеете в начинанията си. В свое изказване от 2011 г. д-р Шон Ричардсън споделя своя възхитителен поглед над провала.

"От наблюденията в работата си виждам, че приемането на провала, осъзнаването на това, че е нещо нормално да не успяваме всеки път, е най-добрата стратегия към успеха. Това обаче е много трудно и изисква изключително силна психическа нагласа."

За да защити тезата си, д-р Ричардсън се обосновава на известен цитат от Майкъл Джордан:

"В моята кариера съм провалял повече от 9 000 удара, загубил съм почти 300 мача, 26 пъти съм пропускал решаваща за мача топка. Провалял съм се отново и отново в живота си, но именно заради това успях, защото мога да приемам провала."

цитат

Промяната е единствената константа, затова гъвкавостта и способността да се адаптирате не е просто избор, а необходимост. Независимо дали ви харесва, или не, живеем в свят, който се развива и променя с всеки изминат ден.

За да бъдете успешни и да постигате целите си, трябва да се развивате в синхрон с времето и новите тенденции, които се появяват. 

цитат

Силните личности могат да поемат отговорност за действията си. Точно за това нямат нужда от разрешение. Те предприемат ходовете си изцяло според личната си преценка, без да търсят одобрението на околните.
По-ясно казано, бъдете наясно с контрола, който имате в различни ситуации, и не позволявайте на друг да ви го отнема.

цитат

Силните личности са склонни да бъдат по-оптимистично настроени към света, тъй като те са уверени в своите способности. Благодарение на това те съумяват да гледат позитивно напред в бъдещето, защото не са натоварени с чувство за несигурност и комплекси.

Оптимизмът е и силата, която ще ви помага да се справите с останалите 9 стъпки. С подобна нагласа ще понасяте по-лесно трудностите и предизвикателствата на живота.

А и винаги помнете:

Нищо велико и хубаво не може да бъде постигнато, ако очаквате само лошото.

Първа част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: ideapod.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиСпортНовиниЛюбопитноТестовеИсторияЛичности