Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 странни факта за света, които могат да ви разочароват

10 странни факта за света, които могат да ви разочароват

10 странни факта за света, които могат да ви разочароват - изображение

Защо жените реагират, когато чуят бебешки плач? Защо понякога забравяме къде отиваме и какво възнамеряваме да направим? Кой крадеше бельото на кралица Виктория? Има толкова много въпроси!

Добрата новина е, че имаме отговори на всички тях!

Ние ще ви разкрием 10 факта, които ще ви накарат да възкликнете: "Уау, аз не знаех това!"

Момче, което живее в Бъкингамския дворец, краде бельото на кралица Виктория

кралица Виктория

На 14 декември 1838 г. нощен портиер в една от стаите на Бъкингамския дворец хваща момче, покрито със сажди. То носи 2 чифта панталони, а няколко женски бикини, които изпадат от джобовете му.

Оказва се, че това момче се крие зад мебелите или вътре в комините през деня и ходи из двореца през нощта. Понякога се крие под масата по време на кралски срещи и чува разговорите им. Когато момчето е гладно, то краде храна от кухнята. Момчето успява да живее в двореца тайно в продължение на една година. По-късно той е хванат в двореца още 3 пъти.

Пъпът на всеки човек е уникален

пъп

Има около 2,400 различни вида бактерии, живеещи в пъпа на човек, и повече от половината от тях може да са нови за науката. И това е състава на тези бактерии, които правят пъпът на човек уникален.

Учените откриват бактерии, открити само в японската почва в пъпа на човек, който никога не е посещавал тази страна през живота си.

Жените реагират, ако чуят бебешки плач

елен и бебе

Причината за това се дължи на факта, че викът на бебето попада в същия честотен диапазон като вика на елен. Същото нещо се случва и сред много бозайници, включително и при нас хората. Когато чуем вик на новородено бебе, котенце или кученце, част от нашия мозък, отговорен за реакцията му, се активира и ни подтиква да се втурнем, за да защитим малкото.

Между другото, сирената на линейка или полицейска кола излъчва звуци на същата честота, което помага да се предизвика чувство на отговорност между хората и да се настоява да правят каквото могат, за да помогнат.

Има причина да забравим защо влизаме в стаята за нещо

Леонардо ди Каприо

Според психолози, преминаването през врата активира нещо, наречено "ефект на вратата" - механизъм, който помага да се раздели една група спомени от друга.

Веднага щом преминем прага на друга стая, мозъкът ни архивира мислите, които сме имали в предишната стая, и оставя място за впечатленията и задачите в новата стая. Благодарение на това можем лесно да преминем към изпълнение на нови задачи и да организираме информацията, получена от нашия мозък.

Гарваните знаят повече за справедливостта, отколкото хората

гарвани

Гарваните почти винаги действат заедно и споделят храната, която получават, така че всеки да получи еднаква част. Ако гарваните забележат, че един от тях отнема повече от очакваното, други птици незабавно губят доверието си в измамника.

Когато Юлий Цезар прекосява Егейско море е заловен от пирати, които искат откуп

Юлий Цезар

Според архивите, Юлий Цезар се разсърдил много, когато чул, че пиратите искали много малък откуп. Владетелят заключил, че той струва много повече и принуждава пиратите да увеличат цената на откупа.

Докато римляните събирали пари, Цезар играел игри с пиратите, четял стихове към тях, пеел песни и ги третирал като свои поданици. Въпреки такова приятелско отношение, той ги предупреждава, че след като е свободен, ще се върне да ги накаже. Пиратите не му вярват, но Цезар спазва думата си - той събира флотата си, връща се на острова, в който се намирал, екзекутирал пиратите и взел среброто и останалите съкровища, които пиратите са имали.

На Филипините има езеро матрьошка

матрьошка

Във Филипините има езеро, което се смята за едно от най-уникалните места на Земята. Езерото Taal на остров Лусон има свой собствен вулканичен остров, където се намира езерото с името Vulcan Point. Ето защо това е остров в езерото, разположено на острова в езерото на острова.

Има френско ястие, което трябва да се яде само ако главата ви е покрита със салфетка

покриване на главата

Това ястие е направено от градинска овесарка - малка пееща птица. Отначало птицата се храни със смокини само за един месец. След това се удавя в бренди и се пържи на силен огън за няколко минути. Когато ядете това ястие, препоръчително е да покриете главата си със салфетка.

Някои хора казват, че салфетката помага да се насладите на аромата, докато други казват, че тя е предназначена човек да се скрие от Бога, докато яде такова прекрасно създание.

Пазител на гарвани - работна позиция в Тауър

пазител на гарвани

Гарваните на Лондонската кула са популация от черни гарвани, които имат специално символично значение за Великобритания. Ето защо тези птици са добре обгрижвани от държавата. Има специален човек, който отговаря за храненето на птиците и за защитата им от опасности. Заплатата му е $ 31,900 годишно.

Японски учени създават специално приспособление с уасаби дим за глухите

приспособление

Японската компания "Air Water Safety Service" разработи пожароизвестителна система, която използва миризмата на уасаби вместо звук. Когато сензорът се задейства, приспособлението излъчва мъгла, която може да служи като аларма и не предизвиква усещане за парене в очите. Приспособлението ще бъде изключително полезно за хорао, които не могат да чуят звука на алармата.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноИсторияРецепти