Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 10 сигнала, изпращани от вашето тяло, които не бива да игнорирате

10 сигнала, изпращани от вашето тяло, които не бива да игнорирате

10 сигнала, изпращани от вашето тяло, които не бива да игнорирате - изображение

Нашето тяло е една от най-сложните машини. Като всяка подобна машина, тя постоянно ни изпраща информация за проблеми и дефекти: в случая за работата на вътрешните органи и системи. Въпреки това ние често игнорираме онова, което нашето тяло ни казва, и това е голяма грешка.

Вижте кои тревожни сигнали, които ни изпраща нашето тяло, не бива да подценяваме.

Тъмни кръгове под очите

Тъмните кръгове под очите могат да се появят дори ако спите достатъчно. Лекарите препоръчват да спим по 7-8 часа на нощ. Тъмните кръгове могат да са в следствие на нещо напълно различно като анемията. Това е състояние, при което тялото ни не произвежда достатъчно червени кръвни клетки, което причинява потъмняването на кожата под очите.

Промяна в цвета на пръстите ви

Ако някога сте забелязвали, че цветът на пръстите ви се променя често, трябва да знаете, че причината може да бъде много сериозна. Това е знак, че имате Синдрома на Рейно – заболяване, при което ниската температура причинява спазми в кръвоносните съдове, което води до промени в цвета на кожата на пръстите.

Замъглено зрение

Ако очите ви често се изморяват и забележите, че понякога не успявате да разпознаете хора или да разчитате пътни знаци от нормално разстояние, има вероятност да развивате късогледство или астигматизъм. Трябва да отидете на офталмолог.

Петънца пред очите ви

Те могат да са под различна форма: точки или ивици. Могат да се появят внезапно или поради наличието на ярка светлина. Ако продължавате да ги виждате повече от седмица, консултирайте се с офталмолог. Това може да е ранен признак за катаракта или други сериозни проблеми със зрението.

"Музика" в стомаха

Ръмженето в стомаха се причинява от процесите, които се извършват във вътрешните ни органи. Ако това се случва рядко, няма за какво да се тревожите. Но ако стомахът ви редовно издава шумове или те са съпроводени от болка, веднага трябва да отидете на лекар.

Белеща се кожа

Лющещата се кожа е знак за липса на витамини. Балансираната диета може бързо да възвърне нормалното състояние на кожата ви. Ако беленето е съпроводено от сърбеж, тогава веднага трябва да отидете на лекар. Възможно е да имате гъбична инфекция.

Частична загуба на обоняние

Намаляването на сетивността на носа ви с възрастта е следствие от увреждане на нервната система. Но ако сте относително млади и започнете да забелязвате, че губите усещането за мирис, трябва да отидете на лекар. Това може да е в следствие на силна настинка или вирусна инфекция.

Треперещ клепач

Дългото треперене на клепачите може да е индикатор за преумора. За да го преодолеете, трябва да промивате очите си с памук, напоен в студена вода. Ако това не помогне и треперенето продължава, трябва да се консултирате с невролог. Възможно е това да е знак за сериозен проблем с нервната система.

Звънтене в ушите

Шумът в ушите е често срещан проблем. Много хора се опитват да не му обръщат внимание, вярвайки, че това не застрашава живота им. Но ако звънтенето в ушите е постоянно, твърде вероятно е да е причинено от някакво заболяване. Най-разпространената причина е постоянният силен шум, на който са изложени някои работници.

Дислокация на раменната става

Раменните стави на някои хора са по-хлабави или могат да се движат в много и различни посоки. Това са индикации за нестабилна раменна става – състояние, при което главата на раменната кост излиза от кухината на ставата. Някои хора се раждат с много по-подвижни сухожилия. Друга възможна причина е спортна травма. И в двата случая това състояние е опасно и може да доведе до наранявания и дислокация.

източник: brightside.me

над материала работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияНовиниСпортСнимкиМедицински изследванияИнтервютаОрганизацииНормативни актовеСпециалистиТестовеФизиологияРецептиХранене при...Социални грижиЗаведенияКлинични пътекиОбразованиеНаправления в медицинатаАлтернативна медицинаЛеченияКалкулаториБотаникаПроизводители