Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 разкрития за любимите ви анимации, които ще ви изненадат

10 разкрития за любимите ви анимации, които ще ви изненадат

10 разкрития за любимите ви анимации, които ще ви изненадат - изображение

Нашият свят е пълен с тайни и мистерии. Те са навсякъде около нас - в природата, в хората, в живота и дори в анимациите. Представяме ви 10 разкрития за любимите ви анимации, които ще ви изненадат. Да, те са объркали зрителите от много поколения.

Каква порода куче е Скуби Ду?

Скуби Ду

Скуби Ду е порода Немски дог. Създателят на анимацията променя цветът на Скуби и някои части от тялото му и дори наслагва петна.

Доналд Дък е канибал?

Доналд Дък

Това не е патица - това е пуйка! В този епизод героите празнуват Деня на благодарността, на който според традицията хората, както и известните анимирани патици, трябва да ядат пуйка.

Джери момче или момиче е?

Джери

Дали мишката от Том и Джери е момче или момиче? Ами от тези кадри спокойно можем да заключим, че той е момче.

Как изглежда слънцето бебе от анимацията "Телетъбис" сега?

Телетъбис

Ето я! Към днешна дата Джес Смит е 22-годишна студентка. На 19-годишна възраст Джес разкрива, че е била Слънцето бебе в прочутото телевизионно шоу. И не, тя не е актриса. Просто веднъж усмивката й бе забелязана от детски лекар в болница, която беше имаше за задача от продуцентите на шоуто да намери дете за тази роля.

Защо в Том и Джери са показани само човешки крака и ръце?

господарката на Том

Въпросът е, че тази анимация показва перспективата на животните за реалността, а не за хората. Само си представете, ако хората са представени в цял ръст, лапите на котката няма да се виждат, докато мишката ще остане извън кадър. Това е причината, поради която виждаме главно обувките и чорапите на собственика. Зрителите обаче успяха да убедят създателите да покажат поне веднъж собственика на Том.

Защо героите от "Семейство Симпсън" са жълти?

Семейство Симпсън

От самото начало създателят на тази анимация, Мат Грьонинг, осъзнава, че телевизията се нуждае от повече цвят. Той не можеше да заложи на розовите анимационни герои от онези времена и когато аниматорите му показаха, че Хоумър (т.Омир), Мардж, Маги, Барт и Лиза са оцветени в жълто, той заключи, че е точно това, от което се нуждае, за да създаде хит. И той се оказва прав - в наши дни е трудно да се намери човек, който да не разпознае тези жълти персонажи.

Защо почти всички анимационни герои имат 4 пръста?

анимационни герои

Във времена на ръчно рисувана анимация, това спестява на студиото както време, така и пари. Е, може би си мислите, та това е само един пръст! Но преди години, при които една карикатура с пълна дължина се изготвя от години от екип от стотици карикатуристи, един пръст може да спести много месеци работа. След известно време това просто се превърна в традиция.

Защо "Костенурките нинджа" са кръстени на художници?

Костенурките нинджа

Авторите на тази комикси, Кевин Ийстман и Питър Лард, първоначално планират да им дадат древни японски имена. Но по-късно решават да им дадат имена на ренесансовите художници. Костенурките получават имената си от Микеланджело, Леонардо, Рафаил и Бернини. По-късно бе решено, че Бернини не звучи добре и така се появява Донатело.

Защо всички принцеси на Дисни са без майка?

принцеси на Дисни

Има една сърцераздирателна теория от феновете на студиото и тя е следната: след първия голям доход Уолт Дисни купува къща за родителите си, в която майка му загива трагично поради изтичане на газ. Ето защо Уолт Дисни изпитва огромна вина, редактира всички написани дотогава сценарии и се опитва да избегне темата на родителите в своите анимации.

Но това е само една теория, която съвпада с темата. Всъщност отсъствието на майките на принцесите е било осъзнато решение. Основната цел е била да се създаде усещане за самота, което помага на зрителите да проявят повече съпричастност към героините, особено за децата и тийнейджърите, които трябваше да бъдат основната аудитория на тези анимации.

Тарзан наистина ли е по-малкият брат на Анна и Елза?

герои на Дисни

Според Крис Бък, режисьор на "Замръзналото кралство" и "Тарзан", кралят и кралицата на Арендел не са умрели в корабокрушение. Те са спасени и живеят на тропически остров. Но преди това те имат момченце по време на дългото си пътуване с кораб. Накрая, след като се озовават на острова, построяват къща и живеят щастливи заедно до момента, в който семейството е нападнато от леопард. Родителите са убити, но за щастие бебето оцелява, което означава, че Анна и Елза имат по-малък брат - Тарзан.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно