Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 отговора на странни въпроса, които ви държат будни през нощта - част 2

10 отговора на странни въпроса, които ви държат будни през нощта - част 2

10 отговора на странни въпроса, които ви държат будни през нощта - част 2 - изображение

Какво би станало, ако не се къпете или не говорите в продължение на година? Ами ако земята изведнъж спре да се върти? Разбира се, малко хора биха искали да знаят за последиците, но тези въпроси са много интригуващи. Би било хубаво, ако някой получи отговори на тези въпроси, които ви държат будни през нощта? 

Какво би станало, ако пиете сода вместо вода?

пица и кола

Представете си, че не пиете вода, а сода. Очевидно това не е най-добрата идея, но какво ще се случи с тялото ви? Първо, киселината в содата ще започне да унищожава емайла на вашите зъби, а вредните бактерии, живеещи в плаката, ще започнат да "ядат" захар, което ще доведе до образуването на кариеси.

Всеки ден ще получавате 5,432 допълнителни калории, които са равностойни на хранене на две огромни пици, в допълнение към ежедневната ви диета. Това най-вероятно ще доведе до затлъстяване. Содата съдържа царевичен сироп с много фруктоза, който тялото не може да смила. Това ще доведе до мастно чернодробни и сърдечно-съдови заболявания.


Какво ще се случи с тялото ви, ако живеете на Марс?

живот на Марс

Животът на Марс определено няма да е от полза за вашето здраве. Броят на червените кръвни клетки в тялото ви ще спадне поради по-ниската гравитация, която ще доведе до влошаване на имунната ви система. Радиацията ще увеличи риска от рак с 10%. Химическите вещества от почвата на Марс ще доведат до намаляване на функцията на щитовидната жлеза и повишаване на кръвното налягане. Високите дози от тези химикали също ще доведат до увреждане на белите дробове.

Какво би станало, ако се клонирате?

клониране

Учените вече са клонирали животни, но какво би станало, ако човек бъде клониран? Въпреки сюжетите в научнофантастични филми, клонингът няма да изглежда точно като вас. Въпреки че външният му вид зависи от гени, той също е повлиян от околната среда в утробата. Той може да има коренно различна личност от вашата, тъй като ще има различен житейски опит, както и влошено здравословно състояние. Клонираните животни имат мозъчни дефекти, сърдечни и чернодробни проблеми и лоша имунна система.

Какво би станало, ако динозаврите не бяха изчезнали?

хора и животни

Нека си представим, че преди 65 милиона години астероидът беше ударил Земята и не бе убил динозаврите. Те щяха да продължат да живеят нормално, а бозайниците не биха могли да се развиват по-далеч от гризачите. Когато динозаврите изчезват, много бозайници се развиват. По-късно приматите се развиват и милиони години по-късно хората се появяват.

Но ако катастрофата не се бе случила и динозаврите все още бяха тук, бозайниците нямаше да могат да се конкурират с огромните влечуги. Следователно, няма да четете тази статия точно сега.

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХранене при...СпортЛюбопитноЗдравни съветиДиети