Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 налудничави вярвания от миналото относно женското тяло

10 налудничави вярвания от миналото относно женското тяло

10 налудничави вярвания от миналото относно женското тяло - изображение

Жените в миналото са се сблъсквали с доста предразсъдъци и неразбиране. Тези 10 факта по отношение на женското тяло са свидетелство затова. Те могат и да звучат абсурдно в днешно време, но хората в миналото са вярвали в тях.

Матката има свой ритъм и динамика

матката има свой ритъм и движение

Бащата на съвременната медицина Хипократ е смятал, че матката може да се "разхожда" из цялото тяло на жената. Той я сравнява дори с "див звяр", който създава хаос и отключва редица болести при дамите, сред които лудост и раздразнителност.

Ако бременна жена стане свидетел на ужасни неща, нейното дете ще е грозно

майка и дете

Смятало се, че когато една жена гледа грозни неща по време на бременност, бебето й ще се окаже и то грозно. Няма нищо общо с генетиката, разбира се. Това са само слухове.

Месечният цикъл на жената убива цветята

повехнало цвете

Жената в цикъл е способна да унищожи цяло село? Поне според римския историк Плиний Старий. Той пише следното: при доближаването на жена в това състояние, ширата ще се вкисне, семената, докоснати от нея, ще останат безплодни, присадките ще увехнат, градинските растения ще посърнат, а плодът ще падне от дървото, под което ще седне тя. Погледът й сам по себе си затъмнява блясъка на огледалата, затъпява стоманеното острие и отнема лъскавината на слоновата кост."

Жените всъщност са мъже

жените всъщност са мъже

Аристотел е имал доста нестандартни възгледи по отношение на дамите. "Жената е недовършен мъж" казва философът, който смята, че поради тази причина тя стои по-ниско във всяко едно отношение.
През онези времена хората смятат, че слабата "женска природа" ( причинена от деформация в утробата) не позволява на жените да правят нищо друго, освен да продължат рода. И да изпълняват домакинските си задължения разбира се.

Ако жените четат няма да могат да имат деца

жена, която  чете

През 19 век професор от Харвард на име Едуард Кларк пише в книгата си (свързана с образованието на момичетата), че дамите не могат да приемат образованието така, както мъжете. Ако те четат повече от 4 часа на ден това ги прави раздразнителни и безплодни.

Менопаузата е психическа болест

болна жена

Някои хора смятат, че  менопаузата е напълно естественото физическо състояние, докато други са на мнение, че това е психично заболяване, което трябва да бъде излекувано чрез обливане с химически вещества.

Жените имат по-малко зъби от мъжете

жена

Аристотел също смята, че жените имат по-малко зъби от мъжете. Трудно е да разберем как е достигнал до това заключение. Наистина, колко е сложно да се преброят зъбите?

Гърдите приковават мъжките погледи

жена

Кралският лекар Анри Де Мондевил пише на френски крал от 14-ти век, че гърдите на жената са поставени на конкретното място с точно определена цел, а именно да могат мъжете да ги наблюдават по-лесно. 

Тялото на девиците възстановява здравето на възрастните

сцена от миналото

Възрастен мъж, който спи до млада девица, но не прави секс с нея се нарича shunamitism. Този термин идва от библейската история, в която цар Давид е твърде стар, за да се стопли сам, така че неговите слуги намират млада девица, която да му помогне да възстанови младостта си. Тази практика е предписвана от лекари през 17-и и 18-ти век.

източник: littlethings.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпортЗдравни съветиХранене при...Алт. медицинаПсихологияТестовеПатологияСоциални грижиНовиниФизиологияОрганизацииАнкетиИсторияКлинични пътекиНормативни актовеРецептиДиетиЛеченияЗаведенияСпециалистиБотаникаКалкулаториПроизводители