Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 интересни факти за нашия свят, в които ни е трудно да повярваме

10 интересни факти за нашия свят, в които ни е трудно да повярваме

10 интересни факти за нашия свят, в които ни е трудно да повярваме  - изображение

Невъзможно е да знаете всичко. Но вероятно ще намерите някои интересни и невероятни факти за света в тази статия. Вижте кои са те!

Скоростта на интернета в НАСА е 91 gb в секунда

Това означава, че ще имате възможност да изтеглите всички епизоди от всичките си любими сериали само за 1 секунда. Но за съжаление скоростта на частната мрежа се използва само в научните институции в САЩ.

През 2012 г. Джоан Роулинг е изключена от списъка на "Форбс"

Най-богатата британка доказа, че парите не могат да променят човек с добро сърце. Писателката помага на самотните родители и финансира проучвания, които изследват множествената склероза. Благодарение на доходите си, Роулинг винаги присъства в различни класации, освен през 2012 г. Това е годината, в която писателката дарява около 160 млн. долара за благотворителност. Заради този акт на доброта от списание "Форбс" я премахват от своите класации.

В Япония печатите (ханко) се използват вместо лични подписи

печати

За да си направите банкова сметка или да потвърдите доставката на пратка, в Япония ще ви трябва ханко - личен печат. Понякога хората подписват документи, но ханко остава основното средство за потвърждаване на самоличността ви.

Ударът от светкавици оставя странни белези по кожата

белези от мълнии

Не много хора преживяват мълнии. Тези, които оцеляват, получават странни белези по кожата. За съжаление, няма наука, която да обясни защо тези белези се появяват на жертвите от мълнии.

Невероятната история на Стив Джоб

Има толкова много легенди, когато става въпрос за живота на Стив Джоб. Но не всички са верни. Бивш служител на Apple споделя тази история, която доказва, че Стив е гений.

Когато инженерите, работещи на първия iPod, завършват прототипа, те представят работата си на Стив Джобс. Той преглежда устройството, претегля го в ръцете си и го отхвърля, заявявайки, че е твърде голямо. Инженерите твърдяха, че просто е невъзможно да се направи по-малък. След кратък момент на мълчания Джобс се изправя, отива  до аквариума и пуска iPod в резервоара. След като устройството докосва дъното, мехурчетата се носят на повърхността.

"Това са въздушни мехурчета.Това означава, че има място там. Направете го по-малък", споделя Стив.

Най-дългият престой в Космоса

Руският космонавт Валери Поляков е носител на рекорда за най-дългия и единствен престой в Космоса в човешката история, оставайки на космическата станция за 437 дни и 18 часа по време на едно пътуване.

В Исландия няма ресторанти на McDonald's

Поради криза всички ресторанти на McDonald's са закрити до 2009 година.

Американски фитнес треньор качва 66 кг и ги сваля само за 6 месеца

Фитнес треньорът Дрю Манинг решава да проведе експеримент, за да разбере по-добре хората, които искат да отслабнат. Той спира да ходи на фитнес, започва да яде джънк и да пие сода. След 6 месеца той качва 66 кг и му отнема 6 месеца, за да се отърве от тях. Това преживяване помага на Манинг да разбере хората, които се опитват да отслабнат и защо не успяват да постигнат мисията си понякога.

Първите полицейски служители в Австралия са затворници

В продължение на дълъг период от време британското правителство използвало престъпниците в изгнание в австралийската си колония. Първият полицейски отдел на Австралия е съставен от осъдени затворници, които са имали добро поведение.

Германците броят дърветата си

дървета в Германия

Ако посетите Германия, може да забележите, че дърветата в парковете са номерирани. Хората броят дървета и събират данни като възрастта, състоянието на дърветата и т.н. 

Всички дървета се наблюдават от хората, така че да не падат или да бъдат изсечени. Да, германците са известни със своята любов към реда във всяка сфера.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноИстория