Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 10 известни семейства, които контролират този свят - част 1

10 известни семейства, които контролират този свят - част 1

10 известни семейства, които контролират този свят  - част 1 - изображение

Вероятно сте чували теорията, че почти всички пари в света се контролират от най-богатите семейства. Някои от тях живеят в лукс, харчейки на воля, а други предпочитат да живеят тихо. Но има едно нещо, което е сходно между всички тях: техният социален статус и позицията им в обществото.

Някои хора смятат, че тези кланове контролират президентите на всички страни и целия свят. Но кои са те? Разберете с нас!

Рокфелер

Рокфелер

Има легенди около финансите, които семейство Рокфелер притежава - никой не знае точния брой, но според различни източници финансовото им състояние се оценява между 1 до 3 трилиона долара.

Фамилията става известна благодарение на Джон Рокфелер, първият милионер. В края на 19-ти век семейството контролира 90% от целия петролен пазар в САЩ. Почти всички съвременни нефтени компании от САЩ започнаха с "Рокфелер".

И двете световни войни водят до подобряване на ситуацията в семейството. Те помагат както на немската страна, така и на съюзниците. Сега, освен бреговете и петрола, Рокфелер се занимават с благотворителност.

Консервативните теоретици вярват, че членовете на семейство Рокфелер са председателите на тайно световно правителство и следват идеята за "Златния милиард".

Морган

Морган

Многобройни политически теории вярват, че семейство Морган определят политическия ход на САЩ и контролират всички банки в света.

Първият човек от клана Морган - Джон Пирпонт Морган стартира първата финансова империя в САЩ. Той продава оръжие по време на Гражданската война. И през 1907 г. той спря разпадането на банковата система.

Дори сега Морганите са едно от най-влиятелните семейства в банковата сфера. Те имат клонове не само в САЩ, но и в Европа. Някои от членовете на семейството също използват контрола на General Motors и General Electric.

 Сауд

Сауд

Сауд е кралската династия, която управлява Саудитска Арабия от 1932 г. Стожерът на семейството е крал Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, а броят на членовете на семейството в тази династия е около 25 000 души.

Салман има абсолютна политическа власт и членовете на семейството имат важни правителствени и военни позиции - те могат да получат всяка работа, която искат в страната. Те също контролират около 20% от световните петролни запаси.

Ротшилд

Ротшилд

Ротшилд бяха едно от най-богатите семейства в света по времето на Наполеон. Майер Ротшилд е основател на династията.

В Германия той създава огромен банков бизнес и собствена финансова империя. Когато умира, Майер оставя завещание за наследниците си, където изразява мнението си за това как трябва да се контролира империята, а Ротшилдците следват тези правила повече от 200 години.

Има много различни теории и слухове около семейството. Някои хора казват, че те контролират всички пари в света и всички финансови институции. Други смятат, че спонсорират и насърчават повечето от войните.

Финансовото им състояние се оценява на около 2 трилиона долара. Те инвестиции, контролират търговията и банковото дело и притежават няколко лозя и компании, които произвеждат нефт и газ.

Вижте втора част ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияТестовеНовиниЛюбопитноИнтервютаЗдравни съветиСоциални грижиВидеоОрганизацииРецептиИстория