Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 7 безплатни съвета, за които плащате на психолозите

7 безплатни съвета, за които плащате на психолозите

7 безплатни съвета, за които плащате на психолозите - изображение

Препоръките, които ще получите от скъпи специалисти, не се различават от съветите, които можете да получите от тези, които не вземат луди пари, за да ви изслушат. И ако попитате човек, който току-що е излязъл от кабинета на психолог, какво е научил, вероятно ще чуете някои от следващите изрази. И това не е така, защото те просто нямат тези проблеми, а защото тези отговори просто са универсални за голяма част от хората. Защо да плащате много пари, ако можете да намерите отговорите, които са ви необходими, сами?

Повечето от вашите проблеми идват от детството

семейство

Как се държаха родителите ти, когато беше малък? Какви бяха мотивите им? Има толкова много теории, които обясняват защо нашите проблеми произтичат от детството ни. Ако успеете да разберете защо родителите са направили това или онова в еди коя си ситуация, ще можете да им простите и да направите огромна стъпка към приемането на себе си такива, каквито сте.

Повечето проблеми съществуват само в главата ви

мъж и жена

Вътрешният диалог, който водите със самите себе си от рода на "Трябваше да отговоря по различен начин" или "Той го направи, защото ..." са абсолютно безполезни. Не можем да обясним действията на другите хора - те са израснали в друга атмосфера, имали са своите собствени преживявания, които се различават от вашите. Ето защо, когато се опитвате да разберете причините на някой друг да действа по този или онзи начин, вие се сблъсквате с проблемите, които всъщност сами си създавате.

Не се сравнявайте с другите

деца

Сравнението с другите е лош и безполезен навик. Както вече казахме, всеки има свои познания и финанси, собствена физическа форма и лични качества, желания и постижения. Ако сте вдъхновени от идеите на някого, това е страхотно - вие формирате собствените си желания и цели. Но ако постоянно завиждате на живота на другия, вие унищожаваме вашия личен, на когото трябва да се наслаждавате.

Излезте от зоната си на комфорт

момиче и къща

Този съвет е добър за всички сфери на живота. Ако искате да си намерите съпруг, да се срещате с точните  хора, да смените работата си, да откриета вашата страст; всичко, което трябва да направите, е да излезете от вашата зона на комфорт.

Всеки ден правете малка крачка един към друг

влюбена двойка

Един навик се формира след 20 дни и се "програмира" в съзнанието ви в продължение на 20 дни. Психолозите препоръчват да правите винаги крачка един към друг. Това означава, че ако не можете да кажете "благодаря " на съпруга си, например, напишете всичките му добри постъпки за всеки един ден. След като му благодарите за малките жестове, ще осъзнаете, че той не е толкова лош.

Помислете за опита, който сте придобили благодарение на конкретната ситуация

мъж

Всяка стресова ситуация означава, че сте излезли от вашата комфортна зона. Вие сте придобили ново преживяване, което ще ви помогне да го запомните, за да не се случи подобна ситуация в бъдеще. Ако сте закъснели за работа и не сте получили годишна награда за "най-съвестен служител", например, причината е очевидна тук. 

Бъдете по-внимателни с промените

Когато се опитате да промените нещо, не прекалявайте. Ако имате някои семейни проблеми и знаете как да подобрите ситуацията, направете го сами. Имате избор, разбира се -  може да промените себе си и всичко да приключи, или да принудите близките си да направят това, което искате, и да ви помогне да поддържате нестабилна атмосфера. Изборът зависи от вас.

Трябва да сте готови да приемете поражението и да приемете, че не можете да постигнете всичко. Не премисляйте отново и отново и не смятайте, че времето, което прекарвате на работа е изгубено. Седнете и анализирайте конкретната ситуация и съвсем скоро ще изберете правилната посока, и ще крачите  смело напред.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлСпециалистиСпортСнимкиНовиниТестовеИнтервютаСоциални грижиЛеченияАлт. медицина