Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно "Apple" представя 13 нови емотикони за хора с увреждания

"Apple" представя 13 нови емотикони за хора с увреждания

"Apple" представя 13 нови емотикони за хора с увреждания - изображение

Тъй като светът на емотиконите се стреми да бъде все по-приобщаващ, "Apple" предлага на пазара такива, които ще изобразяват хора с различен тип увреждания. Предложението е предадено на създателите на емотикони "Unicode Consortium" и линията "достъпни емотикони" на "Apple" очаква одобрение.

Новите емотикони следва да включват куче-водач, слухов апарат, хора, които използват инвалидни колички, бастуни и протезни крайници. Предложението на "Apple" гласи: "Ние искаме да представим емотикони, които ще репрезентират по-добре хората с увреждания. Понастоящем, емотиконите предоставят широк спектър от възможности, но не акцентират върху опита, който хората с увреждания имат." 

Емотикони за хора с уврежданияЕмотикони за хора с увреждания

Според "Apple" необходимостта от тези емотикони произтича от факта, че: "Един на всеки седем души в света има някаква форма на увреждане, независимо дали е физическо такова, включващо зрение, слух или загуба на двигателни умения, или по-скрито, невидимо увреждане."

Въпреки това, технологичната компания подчертава, че новите емотикони няма да могат да покрият всички възможни изображения на увреждания, но все пак ще бъдат "начална стартова точка."

Емотикони за хора с увреждания
В предложението са включени ръчни и автоматични инвалидни колички

При създаването на новите емотикони, "Apple" се фокусира върху четири основни категории: слепота или понижено зрение, глухота или частична загуба на слух, двигателни/моторни нарушения и невидими увреждания. За да гарантира, че новите емотикони (които ще бъдат общо 13 на брой ) ще включват възможно най-много хора, "Apple" си сътрудничи с различни организации, включително "Американския съвет на слепите", "Фондацията за церебрална парализа", "Националната асоциация на глухите".

Емотикони за хора с уврежданияЕмотикони за хора с увреждания

В отговор на предложението, отговорите на хората в Туитър са положителни: "Това е малко закъсняло, но добър ход, Apple!" Новите "достъпни емотикони" следват въвеждането на двойки влюбени емотикони от един и същ пол, които скоро бяха одобрени от "Unicode".

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, twitter.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиИсторияНовиниЛюбопитноАнкетиЛайфстайлОрганизацииЛеченияКлинични пътекиАлт. медицинаСпортЗдравни съветиОбразованиеНормативни актовеБотаника