Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Ядливи водни балончета може би скоро ще заменят пластмасовите шишета с вода

Ядливи водни балончета може би скоро ще заменят пластмасовите шишета с вода

Ядливи водни балончета може би скоро ще заменят пластмасовите шишета с вода - изображение

Пластмасовите бутилки с вода може би скоро ще останат в историята благодарение на тези ядливи водни мехурчета, създадени от иновативна млада компания в Лондон, Великобритания.

Балончета с питейна вода

Балончетата, наречени Ooho! са създадени от питейна вода и ядлива мембана, направена от екстракт, добит от водорасло. Нищо не се изхвърля и продуктът е напълно разградим в рамките на 4-6 седмици след производството му, ако не бъде консумиран.

Балончета с питейна вода

Екипът, който стои зад това футуристично изобретение, се нарича Skipping Rocks Lab – група дипломирани инженери от Кралския колеж в Лондон и Кралския колеж по изкуствата. Те представили своята иновативна концепция още през 2013 г. Оттогава насам работят неуморно, за да постигнат мечтата си и са организирали кампания за набиране на средства за осъществяването на проекта им. Досега те са събрали 600 000 паунда само в рамките на няколко дни.

Балончета с питейна вода

Само САЩ за една година употребява 35 милиарда пластмасови бутилки, като голяма част от тях завършват на бунището и не се рециклират. Освен това на една бутилка са й необходими стотици години, за да се разгради. Поради тази причина идеята на британските млади учени звучи страхотно и трябва да бъде подкрепена от повече хора по света!

източник: boredpanda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияЛюбопитноХранене при...ВидеоХрани и ястияЗдравни съветиЛичностиНаправления в медицинатаОткритияДиетиСпорт и туризъмОрганизацииГеографияАлт. медицинаСпортФизиологияНормативни актовеРецептиБотаникаПроизводителиЛечения