Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Ценен урок против расизъм от едно 2-годишно момиче в магазин за играчки

Ценен урок против расизъм от едно 2-годишно момиче в магазин за играчки

Ценен урок против расизъм от едно 2-годишно момиче в магазин за играчки - изображение

Малката София Бенър е от Южна Каролина. Тя е на две годинки, а когато порасне, иска да стане лекар. Майката на Софи – Бранди - решава да награди дъщеря си за това, че ползва гърненцето си правилно. Но, когато момиченцето избира цветнокожа кукла в магазина, се случва нещо особено. Касиерката я пита: "Сигурна ли си, че това е куклата, която искаш, миличка?" Когато малкото момиченце дава утвърдителен отговор, жената от касата продължава: "Но тя не изглежда като теб. Ние имаме много други кукли, които приличат повече на теб." Преди майката да може да се намеси, обаче, София сама реагира по най-добрия възможен начин.

"Веднага се ядосах, но преди да успея да кажа нещо, София отговори така: "Да, тя си прилича с мен. Тя е лекар, аз съм лекар. Аз съм хубаво момиче и тя е хубаво момиче. Виждате ли красивата й коса? И стетоскопа й?'' За щастие касиерката реши да се откаже и просто отговори "О, това е хубаво,"" разказва майката.

''Това преживяване само потвърждава моето убеждение, че ние не сме родени с идеята, че цветът има значение.''

''Кожата идва в различни цветове, точно както косата и очите, и всеки нюанс е красив.''

София дава много добър урок с голямото си сърце! А майка й, Бенди, която споделя историята в социалната мрежа, е щастлива от коментарите, които получава. Ето един от тях:

"Обичам тази история! Това е моето малко момиче с нейната кукла (Мелоди). Тя обича куклата си, за щото е певица. Дъщеря ми казва, че куклата й е толкова красива, а кожата й е кафява като шоколад.

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиАнкети