Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Фотограф в Ню Йорк прекарва 9 години в улавянето на хората на пътя им за работа

Фотограф в Ню Йорк прекарва 9 години в улавянето на хората на пътя им за работа

Фотограф в Ню Йорк прекарва 9 години в улавянето на хората на пътя им за работа - изображение

Датският фотограф Питър Фънч прави снимки на едно и също място по едно и също време в продължение на 9 години. Тази находка се превръща в невероятен фотопроект, наречен "42nd and Vanderbilt".

жена

Тези снимки обхващат периода от 2007 до 2016 г. и са направени между 8:30 до 9:30 часа сутринта в Ню Йорк. Редактирайки снимките, фотографът разбира, че ежедневното заснемане на едно и също място, в същото време, дава изненадващ резултат: виждате същите хора да повтарят едни и същи ритуали в продължение на цели 9 години.

Уличната фотография може да бъде непредсказуема и пълна с изненади. Вероятно дори не осъзнаваме, че ден след ден и година след година правим едно и също нещо, ядем една и съща храна, пием кафе от един и същ магазин, имаме една и съща прическа и дори носим еднакви дрехи.

жена

Кои са тези хора? Тъжни ли са? Щастливи ли са? Няма значение, те са случайни хора на оживена улица, те са част от нас.

мъж

Просто нормалните хора преминават през обикновена сутрешна рутина, бързат за работа и се подготвят за напрегнатия си ден.

Може би си мислите, че тези 2 снимки са направени само за няколко минути. В грешка сте? Проверили ли сте вече гардероба си, за да сте сигурни, че вашите ризи са повече от един цвят?

мъж с еднакви ризи

Фотографът установява, че много хора дори имат същото изражение всяка сутрин. И едни и същи очила стърчат от джоба по идентичен начин отпреди години.

мъж

Все пак гардеробът е личен избор. Не забравяйте, че един от най-великите умове на нашето общество, Стив Джобс, носи същите черни ризи, джинси и маратонки New Balance всеки ден в продължение на години и това не му попречи да бъде такъв, какъвто винаги ще бъде.

Не познаваме тези хора, но кой знае, може би някои от тях са като Стив - просто нямат време за губене.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Автор на снимките: peterfunch.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихология